Gürsel Tekin: Sarıgül CHP'de kiracı bile değil

Gürsel Tekin: Sarıgül CHP'de kiracı bile değil

Geçtiğimiz günlerde 'Ben de varım' diyerek CHP'den İstanbul adayı olacağını duyuran Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, aday olması beklenen Mustafa Sarıgül ile ilgili kendisine yöneltilen sorulardan bunaldığını açıkladı. Tekin ayrıca Sarıgül'e Azeri atasözüyle seslendi: Kavgada vurma gücü olmayan kaldıramayacağı taşa sarılır..

PARTİM BENİ SEÇER

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 'CHP bir atılım yapacaksa bu Sarıgül'süz olmaz' dese de, Gürsel Tekin tam tersini düşünüyor. 'İBB Başkanlığı için partimin beni tercih edeceğine inanıyorum' diyen Tekin konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

CHP'DE EV SAHİBİ BENİM

'Sarıgül veya bir başkasının aday olması halinde nasıl bir tavır sergileyeceksiniz' sorusu açıkçası beni çok kızdırıyor. Sarıgül daha partili bile değil. Burada ev sahibi benim, o kiracı bile değil. Kiracı bile olmayan birinin söz hakkı yoktur! Beni kimse ilgilendirmiyor, ben, partimin benimle beraber İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını alacağına inanıyorum. Azeri'nin dediği gibi kavgada vurma gücü olmayan kaldıramayacağı taşa sarılır!

BDP KENDİSİNİ KANDIRIYOR

(BDP'li milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in adaylığı konusunda) Sırrı arkadaşımdır. Bana sözü var. 'Aday ol, ben sana oy vereceğim' demişti. Benim asıl baktığım partisinin ne diyeceği. Sırrı Sürreya Önder'in aday olması bana ve partime zarar vermez. Aksine yararı olur. Her ne kadar HDP adı altında olsa da böyle bir adaylıkta Önder BDP'nin İBB Başkanı adayıdır. BDP'nin zaten İstanbul'da aldığı oy iki yüz bindir. BDP Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaşlarımızın oylarını topladığını iddia etse de bu doğru değildir. Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaşlarımızın İstanbul'da yaklaşık 2 milyon 500 yüz bin oyu var. Bunların çoğunu BDP değil, AKP topluyor. BDP bu konuda kendini kandırıyor.

RANT LOBİSİNİN DEĞİL HALKIN ADAYIYIM

Akşam gazetesine konuşan Gürsel Tekin, İstanbul'u betonlaştıran rant lobisinin adayı olmayacağını, halkın adayı olacağını söyledi: 'İstanbul'u AVM çöplüğünden kurtarıp depreme dayanıklı alt yapısı sağlam olarak yeniden inşa edeceğiz.'