Hacı Bektaş Vakfı'ndan Kılıçdaroğlu'na Ozan Arif tepkisi
ensonhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında ülkücü kimliğiyle bilinen Ozan Arif'i, Aşık Veysel ve Pir Sultan'a benzeten sözlerinden sonra, Alevi örgütlerinin tepkisini çekti.

"SİYASİ BİRİKİMİNDEN UZAK, KABA SABALAR"

"Ozan Arif'in, diğer ozanlardan bir farkı yok. Aşık Veysel gibi Pir Sultan Abdal gibi." diyen Kılıçdaroğlu'nu, Alevi kimliğine vurgu yaparak eleştiren Hacı Bektaş Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, "Türkiye'de siyaset yapanların çoğu bu toprakların kültürü, inançları, siyasi birikiminden çok uzak, kaba sabalar. Buna cehalet de diyemiyorum. Üstelik Alevi kimliğine dair bu kadar eleştiriye maruz kalan bir siyasetçinin, bunları söylemesi anlaşılmaz. Demek ki Alevi kimliği ile ilgili bir birikimi, sözü de yok. Yoksa Pir Sultan gibi büyük bir uluyu geçmişi çok karanlık olan birine benzetmez. En azından internet var. Ozan Arif diye yazsa onun sadece geçmişte Maraş, Sivas, Çorum'da yaşananlarla ilgili yazdığı şiirleri, bu katliamları yapanlara övgülerini görür.

"ECEVİT ŞİİRLERİNİ OKUSA BU SÖZLERİ SÖYLEMESİ İMKANSIZ"

Hatta her platformda Bülent Ecevit'i dilinden düşürmeyen Kemal Kılıçdaroğlu bir dönüp Ozan Arif'in Ecevit ile ilgili şiirlerini okusa dahi bu sözleri söylemesi imkansız. Ama belli ki bilinçli bir söylem. Ben böyle yorumluyorum. Ya da ne Pir Sultan ne de Alevilikten nasibini almış nasipsiz bir adamın söylemi."

"BU HER ŞEYİ TAŞIRAN SON DAMLA"

Dersimli Kemal olarak övünen, kendisini Gandhi'ye benzeten bir kişinin, azılı bir katil olduğunu düşündükleri Ozan Arif'i; Pir Sultan'a, Köroğlu'na Aşık Veysel'e benzetmesini "akıl tutulması" olarak gördüklerini anlatan Geçmez, şöyle devam etti:

"Söz bulmakta zorlanıyorum. Savundukları değerler açısından baktığımda, siyasi bir intihar olarak görüyorum bunu. Demokratik, laik, insan haklarına saygılı bir Türkiye inşa etmek istediğini söyleyip Ozan Arif'i övmek, büyük bir siyasi intihardır. Akli melekelerde sorun, sıkıntı ya da seçim listeleri nedeniyle yorgunluk değilse bilinçli bir proje görünüyor. Bu kazanda taşan son damla. Bu her şeyi taşıran son damla. Bir inanç grubuna karşı eylem gerçekleştirmiş hatta demokrasiyi, insan haklarını savunan insanlara karşı ciddi söylemleri olan birini halk kahramanı olarak ilan etmesi çok düşündürücü, kaygı verici."

Kılıçdaroğlu Ozan Arif'e övgü yağdırdı VİDEO