Hakkari Şemdinli'de büyük patlama

Hakkari Şemdinli'de büyük patlama

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri panzerin geçişi sırasında bomba yüklü aracın patlatılması sonucu çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Edinilen bilgiye göre, olay, akşam saatlerinde ilçenin girişindeki eski polis kontrol noktası yakınlarında meydana geldi. Askeri panzerin geçişi sırasında bomba yüklü araç büyük bir gürültüyle patlatıldı.

3'Ü AĞIR 13 SİVİL YARALANDI

Patlamada bir düğünden dönenlerle halı saha maçından çıkanların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Edinilen ilk rakamlara göre 3'ü ağır 13 sivil yaralandı. Yaralılar Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari'deki hastanelere kaldırıldı. Patlamayla birlikte ilçede elektrik kesintisi meydana gelirken, geniş çaplı operasyon başlatıldı.

TÖRE: YARALILAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre 14 yaralının haricinde hastaneye yaralılar gelmekte olduğunu belirtti. Töre, "Sayıyı belirlemek için zaman ihtiyacımız var, şu anda net bir bilgi yok elimizde" dedi.

Patlamayla ilgili Kızılcahamam'daki Ak Parti kampına konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: "Patlamada 1 çocuk öldü. 18 yaralı var" dedi.

ŞEMDİNLİ'DE BÜYÜK PATLAMA

Hakkari Şemdinli'de büyük patlama