Halep'te camiye hava saldırısı: 58 ölü
AA

Suriye'nin Halep kentinin batısındaki Etarib ilçesine bağlı Cina köyünde bir camiye yatsı namazı vakti düzenlenen hava saldırısı sonucu 58  kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Halep'te camiye hava saldırısı: 58 ölü

"NAMAZ ESNASINDA CAMİ BOMBALANDI"

Cina köyündeki sivil savunma yetkililerinden Yahya Cevad, yaptığı açıklamada, ''Bir savaş uçağı Halep'in Etarib ilçesi yakınlarındaki Cina köyünde namaz esansında bir camiyi bombaladı.'' dedi.

Halep'te camiye hava saldırısı: 58 ölü

Halep'te camiye hava saldırısı: 58 ölü VİDEO

CAMİDE YAKLAŞIK 300 KİŞİ VARDI

Saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 24 sivilin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını ifade eden Cevad, ''Sivil savunma ekipleri saldırıya maruz kalan caminin enkazı altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor. Camide 200 ila 300 arasında kişi vardı.'' diye konuştu.

Ölü sayısının artmasından endişe edildiğini kaydeden Cevad, "Sivil savunma ekipleri ile köy halkı enkaz altında olanlara kısıtlı imkanlarla ulaşmaya çalıyor. Savaş uçağının ibadet yerini vurması kabul edilir bir şey değil.'' değerlendirmesinde bulundu.

Halep'te camiye hava saldırısı: 58 ölü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Halep'in Cina köyü yakınlarında bir hava saldırısı gerçekleştirdiklerini kabul etti.

EL KAİDE OLARAK AÇIKLAMIŞLARDI

Konuyla ilgili ilk yazılı açıklamasında söz konusu saldırının İdlib'de gerçekleştirildiğini kaydeden CENTCOM, "El Kaide'ye ait bir toplanma yerinin vurulduğunu ve çok sayıda teröristin öldürüldüğünü" iddia etmişti.

ABD SALDIRIYI KABUL ETTİ

İdlib'deki saldırı ile Cina köyündeki saldırının aynı saldırılar olup olmadığı şeklindeki sorusuna cevap veren bir CENTCOM yetkilisi, saldırının İdlib'de değil Halep'in Cina köyü yakınlarında gerçekleştirildiğini kabul etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)