Halit Akçatepe kimdir

a

HALİT AKÇATEPE KİMDİR?

1 Ocak 1938 yılında Üsküdar'da doğmuştur. Hayatı boyunca hiç konservatuar eğitimi almadığını söyeleyen Akçatepe "Konservatuarla uzaktan yakından hiç alakam yoktur" ifadesini kullanmıştır. Oyuncunun babası Sıtkı Akçatepe’dir. Bir tülüatçıdır. O zamanın yönetmenlerinden biri Sıtkı beye filminde oynayacak bir çocuk ihtiyaç olduğunu söylemiştir. Sıtkı Bey ise oğlu Akçatepe’yi oynatmıştır.

KARİYERİ

Akçatepe, henüz 5 yaşındayken ilk filminde oynamıştır. 1943 yılında oynadığı ilk film ‘Nasreddin Hoca'nın Düğününde’ adlı filmdir. Daha sonra okul sıralarında yerini almıştır. Refik Halit Karay Mektebi'nde okumuştur. Liseyi ise Saint Benoit Fransız Lisesi’nde okumuştur. 1959 yılında 1,5 yıl askerlik yapmıştır.

Halit Akçatepe Filmleri İZLE

Halit Akçatepe kimdir

Güdük Necmi - Müfettiş Numarası - Hababam Sınıfı İZLE

TÜRK SİNEMA TARİHİNE ADINI YAZDI

1972 yılında ‘Tatlı Dillim’ filmi ile şöhret olmuştur. 1963 yılında ‘Yasak’, ‘Gündoğarken’, ‘Semaya Baktım Seni Gördüm’ filmlerini çekmiştir. 1973 yılında ‘Hababam Sınıfı’ adlı film serisinde ‘Güdük Necmi’ tiplemesiyle Türk sinema tarihine adını kazımıştır.

Akçatepe’nin annesi Leman Akçatepe ve babası Sıtkı Akçatepe de birçok sinema filminde yer almıştır. Oyuncunun babası anne tarafından Osmanlı İmparatorluğu'nun Lale Devri Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın torunudur.