Hamsinin fiyatı düştü
İHA

Son birkaç yıldır doğru dürüst hamsi yiyemediklerinden yakınan vatandaşlar, bu sezon bol hamsi yiyeceklerini belirtirken 5-6 yıldır da ilk kez fiyatının bu kadar düştüğünü söyledi.

"FİYATLAR HİÇ BU KADAR GERİLEMEMİŞTİ"

Balıkçılar artık hamsi mevsiminin yavaş yavaş başladığını belirtirken, bu sezon hamsinin bol olacağını umut ettiklerini söyledi. Havaların biraz daha soğuması hamsinin lezzetini de olumlu yönde etkileyeceğini kaydeden balıkçılar, son yıllarda hamsinin fiyatının hiç bu kadar gerilemediğini belirttiler.

Hamsinin fiyatı düştü

"FİYATI GÜNÜ GÜNÜNE UYMUYOR"

Balıkçı esnaflardan Mehmet Örseloğlu, artık hamsi mevsiminin yavaş yavaş başladığını belirterek, "Bol olunca fiyatı da aşağıya düşüyor. Son yıllarda hamsinin fiyatı hiç bu kadar aşağıya inmedi. Son yıllardır hamsi zaten az çıkıyordu. Bu sene palamut pek olmayınca hamsi bol oldu. Dolayısıyla bol olunca fiyat da düştü. Ancak hamsinin fiyatı günü gününe pek uymaz. Bugün 3 kilosu 10 TL ise yarın çok daha farklı olabilir. Havaların biraz daha soğuması gerekir. Deniz suyu soğuk olursa hamsi de daha lezzetli olur.” dedi.

Hamsinin fiyatı düştü

"İNŞALLAH BOL BOL YİYECEĞİZ"

Esnaflardan Yakup Bektaşoğlu da yerli hamsinin kilosu 5-10 TL arasında değiştiğini belirterek, “Bugün çok güzel hamsiler geldi. Trabzon, Sinop, hamsisi tezgahlarda yerini almış durumda. Yerli hamsinin kilosu 5-10 TL arası değişiyor. Sinop hamsisi ise 12,5-15 TL arasında değişiyor. Mezgit 7,5 TL’den 20 TL kadar var. Balık fiyatları bugün itibarıyla düştü diyebiliriz. Bir hafta önce fiyat daha yüksekti. İnşallah fiyatlar daha da düşecek.”diye konuştu .

Ali Rıza Yeşilyurt adlı vatandaş da fiyattan çok memnun olduklarını ifade ederek, "Bu sene fiyattan çok memnunuz. Geçen sene doğru dürüst hamsi yiyemedik. Geçen sene palamut daha boldu, bu sene ise hamsi daha bol. Hamsinin son 5-6 yıldır bu kadar ucuz olduğunu hatırlamıyorum. Zaten son 3-4 yıl hamsi yiyemedik. Bu sene inşallah bol bol yiyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hamsinin fiyatı düştü

FİYATLAR DEĞİŞİYOR

Öte yandan Trabzon hamsisinin 3 kilosu 10 TL ile kilosu 15 TL arasında değişirken, mezgit 5-20, istavrit 10-15 barbun 30-40 TL’den satılıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)