Hava Kuvvetleri'nden Süleyman Şah tatbikatı

tatbikat

Hava Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesindeki açıklamaya göre Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, 21 Ekim'de gündüz ve gece uçarak Suriye ve Irak sınırındaki birliklerle icra edilen müşterek görevlere ilişkin inceleme ve denetlemelerde bulundu.

İNCELEME VE DENETLEME UÇUŞU İKİ SAAT SÜRDÜ

141'inci Filo Komutanlığına ait F-16 D uçağıyla Ankara'daki Akıncılar Meydanı'ndan kalkan Orgeneral Öztürk, Suriye ve Irak sınırındaki yirmi kara ve hava kuvvetleri birliklerini havadan savunma görevlerine yönelik inceledi. Toplam iki saati bulan ve yaklaşık 800 kilometrelik bir mesafeyi kapsayan inceleme ve denetleme uçuşunun ardından, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk, Diyarbakır Meydanı'na indi.

TATBİKATTAN GÖRÜNTÜLER

Hava Kuvvetleri'nden Süleyman Şah tatbikatı

SÜLEYMAN ŞAH TATBİKATI

Öztürk, Muharip Kuvvet Komutan Yardımcısı ve Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezleri Komutanı Hava Korgeneral Hüseyin Demirarslan'ı makamında ziyaret etti. Baskın gibi acil ihtiyaç durumlarında askeri karakollara sağlanan yakın hava desteği görevini ve Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun korunmasına yönelik planlanan müşterek harekatın tatbikatını Diyarbakır'da konuşlu 181'inci Filo Komutanlığı pilotları ile beraber gece şartlarında bizzat uçarak denetleyen Orgeneral Öztürk, gündüz ve gece şartlarında sınıra çok yakın mesafede icra edilen bu görevlerin başarılı şekilde tamamlanmasının ardından, katılımcı birlikleri tebrik etti.

Hava Kuvvetleri'nden Süleyman Şah tatbikatı

Suriye Süleymanşah türbesi İZLE

"İHTİYAÇ ANINDA HIZIR GİBİ YANINDAYIZ"

Süleyman Şah Saygı Karakolu komutanı ile telsizle görüşen Orgeneral Öztürk, "İhtiyaç anında Hızır gibi yanınızdayız" ifadeleriyle karakol personeline desteklerini belirtti. Açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk'ün "Verilen emeklerle yapılan harcamaların karşılığını görmekten çok mutlu oldum. Harbe hazır bir jet pilotu, gece görüş gözlüğü eğitimini de içeren özel ve 5-6 yıl gibi uzun bir eğitim süreci sayesinde bu seviyede karmaşık ve zor görevleri yerine getirebilmektedir. Bu müşterek tatbikata yönelik incelemelerimde müşahede ettiğim başarı hem hava hem de kara kuvvetlerimizin eseridir" ifadeleri de yer aldı.

Hava Kuvvetleri'nden Süleyman Şah tatbikatı