Haydar Baş Kılıçdaroğlu’nun vaatlerini yorumladı
İHA

haydar baş

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, partisinin İstanbul gençlik teşkilatından bir grup gençle görüştü. BTP lideri, gençlerle buluşmasında gündemi değerlendirdi.

Gençlerle yaptığı konuşmasında çok konuşulan 5 bin lira asgari ücret projesini de anlatan Haydar Baş, "Kaynak var mı" sorusunu şöyle yanıtladı;

BU MEMLEKETTE VAR OLAN SERVETE ADAM YOK DİYOR

"Bu memlekette var olan servete, adam ’yok’ diyor. Bu adam kör, sağır, dilsiz. Bu ülkenin servetini kullanarak köşeyi dönenleri görmüyor. Bizim yer altı kaynaklarımızın değeri batılı kaynaklara göre 3 katrilyon dolardır. Bu en az 5 katrilyon dolardır. Bu kadar zenginlik var, ben 5 bin lira asgari ücret vereceğim diyorum, vay efendim ’Nereden bulacak, nasıl verecek’ diye ayağa kalkıyorlar. Bu serveti kime verdiler biliyor musunuz? Amerikalılara, İngilizlere, Fransızlara, Almanlara verdiler. Bu kadar ihanet olabilir mi? Bu madenleri veriyorlar devlet adına. Senede 2 milyon dolar alıyorlar milyar dolarlık kâr elde ettikleri halde.

MADENLERİ MİLLETİMLE İŞLEYİP ASGARİ ÜCRETİ 5 BİN LİRA YAPACAĞIM

Madenleri yok pahasına alan ecnebiler bunu Türkiye’de de işlemiyor. Toprak halinde alıp götürüyorlar, dışarıda işliyorlar. Ben de diyorum ki bu madenlerimizi bunların elinden alacağım, devlet olarak milletimle beraber işleyeceğim, milli serveti milletime vereceğim. O zaman asgari ücreti de 5 bin lira yapacağım."

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerini de yorumlayan Haydar Baş, şunları söyledi;

KILIÇDAROĞLU ANCAK ZAM YAPAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine ait projeleri kaynak göstermeden kullandığını da ifade eden Haydar Baş, "Bu dediklerimi Kılıçdaroğlu da bilmez. O vaatlerini yerine getirmek için ya vergiyi artıracak, ya zammı artıracak ya da cezaları artıracak. Vaatleri için gereken kaynağı ancak bu şekilde bulabilir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)