HDP, PKK kurucularının akrabalarını aday gösterecek

vergi.jpg

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 16 milletvekili ile yaptığı görüşmede, milletvekillerinin yüzlerine karşı aday yapılmayacaklarını söylemesi, milletvekilleri ve parti tabanında rahatsızlık yarattı.

DEMİRTAŞ'I NET OLMAMAKLA SUÇLADILAR

Demirtaş’ın yeniden aday yapılmayacak milletvekillerine, “Mevcut partinin sıkışık durumu var, anlayış gösterin” dediği, milletvekillerinin ise, “Siz tekrar aday olma yönünde bizlere başvuru yapın dediniz, biz de başvurumuzu yaptık. Baştan itibaren açık ve net olabilirdiniz” diye karşılık verdikleri öğrenildi.

İSLAMİ SÖYLEMİ OLAN YAZAR ÖN SIRADA

Bu arada muhafazakâr tutumu ve partiye yönelik eleştirileri ile gündeme gelen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın yerine İslami söylemleri ve yaşam biçimleri ile öne çıkan ve HDP ile paralellik arz eden İslami yazarlar Hüda Kaya ve Ayhan Bilgen gibi isimlerin tercih edildiği öğrenildi.

HATİP DİCLE'NİN DURUMU BELİRSİZ

HDP’nin İmralı heyetinde yer alan HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kadın Hareketi sözcülerinden Ceylan Bağrıyanık’ın adaylığı kesinleşirken daha önce aday olmayacağını açıklayan Hatip Dicle’nin durumu konusunda açıklayıcı bilgi verilmiyor. Dicle’nin de aday gösterilmesi halinde HDP’nin İmralı heyetinin tamamı Meclis’e girebilecek.

PKK KURUCULARININ YAKINLARI ADAY GÖSTERİLECEK

HDP’nin adaylara ilişkin bir başka sürprizi ise PKK’nın kuruluşunda yer alan ve simgeleşen, ölen örgüt yöneticilerinin yakınlarının kritik illerde aday gösterilmesi olacak. Buna göre, Mazlum Doğan’ın kardeşi Serap Mutlu ile Mahsum Korkmaz’ın kardeşi Fehmi Korkmaz ve Kemal Pir’in yeğeni Ziya Pir aday gösterilecek isimler arasında.

HDP, PKK kurucularının akrabalarını aday gösterecek
Mahsum Korkmaz

“Sürgündeki Kürt Parlamentosu” ile “Kürdistan Ulusal Kongresi”nin oluşumunda yer alan 31 kişinin “silahlı örgüt kurmak ve yönetmek” suçundan yargılandığı davanın sanıklarından Alevi yazar Haydar Işık’ın da HDP’den milletvekili adayı olması bekleniyor.