HDP'den bombayı bilen tweetlerle ilgili açıklama
Detay Haber

HDP'den bombayı bilen tweetlerle ilgili açıklama

Tweet’lerde, bir terör eylemi olasılığından bahsedildiği ortaya çıktı.

Pir Ozan Abdal takma ismini kullanan @anatolytodorov hesabından cuma günü atılan tweet’lerde “...Miting çok kalabalık olacak. Olası polis saldırısı izdihama yol açabilir. 77’deki 1 Mayıs’ı gibi meçhul silah sesleriyle kitle paniğe sürüklenebilir. En korkunç ihtimal de Suruç V2 olabilir. Olası bir bombalı eylem en büyük katliamlardan birine yol açabilir, bu gayet ihtimal dahilinde” denildi.

O HESAPLAR KAPATILDI

Kendisinin de mitingde ölebileceğini yazan hesap, kapandı. @DrBereday isimli bir hesaptan ise Ankara’da bomba patlatılabileceği belirtilirken hesap patlama sonrası kendini korumaya aldı ve tweet’ler gizlendi.

HDP'den bombayı bilen tweetlerle ilgili açıklama

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP'nin basın bürosundan şu açıklamalar yayınlandı:

"Ankara’da düzenlenen Barış Mitingi’ne yapılan alçakça saldırının hemen ardından, özellikle sosyal medyada, katliamdan mutluluk duyan, katliamı fırsat bilen bazı kesimler partimize yönelik suçlayıcı ifadeler ve nefret söylemi üretmeye başlamıştır...

Söz konusu kişi ne partimizin sosyal medya danışmanıdır, ne de Sayın Demirtaş’ın danışmanıdır. Bu kişinin partimizle herhangi bir bağı da yoktur. Bu iddialar bütünüyle uydurmadır...

Kişisel çıkarları, koltuk ve iktidar hevesleri için ülkeyi bu duruma düşürenleri Türkiye halklarının muhakemesine ve vicdanına havale ediyoruz."