HDP'li vekiller bir bir ortadan kayboluyor

Dokunulmazlık tartışmalarının merkezindeki iki isim Sarıyıldız ve Hezer'in Avrupa'dan Türkiye'ye dönüşleri merak konusu oldu. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız hakkında 8 fezleke bulunuyor. Sarıyıldız ismini ön plana çıkaran neden ise, aracında terör örgütü için silah taşıdığı iddiası oldu.

HDP'li vekiller bir bir ortadan kayboluyor

ŞU AN ATİNA'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden Sarıyıldız'ı işaret ederek, "Arabalarında silah taşıyanlar tabutlarında silah taşıyanlar Türkiye'den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz?" demişti. HDP'li vekil İtalya, İngiltere, Fransa, İsviçre ve Almanya'dan sonra son olarak Yunanistan'ın başkenti Atina'ya geçti. Sarıyıldız'ın ne zaman döneceği ise belli değil, dönüş için herhangi bir tarih verilmiyor.

Erdoğan'dan HDP'lilere: Niye kaçıyorsunuz VİDEO

HDP'li vekiller bir bir ortadan kayboluyor

TUĞBA HEZER FRANSA'DA

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in ise hakkında düzenlenen 8 fezleke var. Hezer, 17 Şubat'ta Ankara Merasim Sokak'taki saldırıyı düzenleyen canlı bombanın evine taziyeye gitmişti. Bu hareketi adeta infiale sebep olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Hezer için, "Ankara'da alçak eylemle 28 kişin kanın giren teröristin sözümona taziyesinde boy gösteriyor. Bu milletvekili milletvekili değil, teröristin ta kendisidir" ifadelerini kullanmıştı. Tuğba Hezer ise son olarak Fransa'daydı. Hezer'in daha sonra Almanya'ya geçeceği belirtildi. Her iki ismin de Türkiye'ye dönüşü için tarih verilmiyor.

DOSYALAR SAVCILIKLARDA

Dokunulmazlık dosyaları ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onaylamasının ardından bugün, işleme konulmak üzere savcılıklara gönderildi.

HDP'li vekiller bir bir ortadan kayboluyorHDP'Lİ TUĞBA HEZER CANLI BOMBANIN CENAZESİNDE

HDP'li vekiller bir bir ortadan kayboluyorHDP'Lİ FAYSAL SARIYILDIZ PKK'YA SİLAH TAŞIRKEN