HDP'li vekiller mazbatalarını aldı
DHA

1

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri'nde Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) 25. Dönem İstanbul Milletvekili seçilen Pervin Buldan, Emine Beyza Üstün, Garo Paylan, Turgut Öker, Ali Kenanoğlu, Abdullah Levent Tüzel, Sezai Temelli, Filiz Kerestecioğlu, Erdal Ataş ve Hüda Kaya mazbatasını aldı. Selahattin Demirtaş adına ise mazbatayı avukatı Hasari Yenice aldı.

HDP'Lİ VEKİLLER MAZBATALARINI ALDI

Saat 11:30’da Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na gelen HDP İstanbul milletvekilleri, mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Hayriye Gül’ün elinden aldı. Daha sonra toplu fotoğraf çektiren HDP’li milletvekilleri adına Pervin Buldan açıklama yaptı.HDP'li vekiller mazbatalarını aldı

"TÜRKİYE HALKLARININ SESİ OLACAĞIMIZA BİR KEZ DAHA SÖZ VERİYORUZ"

Pervin Buldan yaptığı açıklamada, Türkiye açısından yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ifade ederek, "Özellikle Halkların Demokratik Partisi’nin elde ettiği başarı Türkiye açısından büyük bir kazanımdır. Tüm siyasi partilerin bu sonucu iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz İstanbul milletvekilleri olarak bugün mazbatalarımızı aldık. Bundan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Türkiye halklarının sesi olacağımıza, Türkiye halklarının kimliği olacağımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz. Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diye konuştu.

HDP'li vekiller mazbatalarını aldı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)