HDP'nin provokasyon girişimine polisten ders gibi yanıt
ensonhaber.com

İzmir Alsancak Meydanı'nda, HDP'lilerin PKK provokasyonu vardı. HDP’li milletvekilleri Murat Çepni ve Serpil Kemalbay'ın da aralarında bulunduğu bir grup terörist, Zülküf Gezen’e destek olmak için gösteri düzenlemek istedi.

Gösteride PKK propagandası yapmaya kalkan HDP'lilere, polis müsaade etmedi.

"BARİKAT HALKI SATANLARA KARŞI KURULDU"

Polisleri aşarak alana girmeye çalışan milletvekilleri ve eylemciler, barikata takıldı. Barikatta HDP'li vekiller, polisleri kışkırtmaya çalıştı.

Terörist söylemler ile provokasyon oluşturmaya çalışan milletvekilleri, polislere "Bu barikatları halkı satanlara kurun." dedi. Polisler de HDP'li vekillere karşı sabırlı bir şekilde karşılık vererek "Bu barikatlar halkı satanlara karşı kuruldu." cevabını verdi.

Polisten HDP'lilere: Bir köpek geberdi VİDEO

"DEVLETTEN MİLLETTEN TARAFIM"

Polisin usulüne uygun olarak verdiği cevaplara karşı daha da öfkelenen ve provokasyonu işe yaramayan HDP'li vekiller, polislere "Tarafsın sen, tarafsız ol, sen polissin neden taraf oluyorsun?" dedi. Buna karşı polis yine sakince cevap verirken, söylenmesi gereken en güzel karşılığı verdi.

Polis memuru, "Ben devletten, milletten tarafım." dedi.

"BİR KÖPEK GEBERDİ"

HDP'li verikllerin söylemleri, bunlarla da sınırlı kalmadı. Polisleri tahrik etmeye çalışan eylemcilere en güzel cevabı, yine polisler verdi. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve devleti yok saymaya çalışan milletvekillerine karşı polisler, "Bir köpek geberdi diye burada laf yaptırmam." dedi.

Teröristbaşı Öcalan için kendini asan Zülküf Gezen, Diyarbakır Balıkçılarbaşı'nda 10 Ekim 2007 tarihinde el bombasıyla düzenlenen ve 1 polisin şehit, 2'si polis 6 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının faili olarak, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.