Her İstiklal Marşı’nda ayağa kalkılır mı

Her İstiklal Marşı’nda ayağa kalkılır mı

Şahin Irmak'ın Nişantaşı Atiye Sokak'ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmaması sosyal medyada da tartışma konusu olurken, ünlü oyuncuya destek Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu'ndan geldi. Semercioğlu, "Her İstiklal Marşı'nda ayağa kalkılır mı?" diy sorduğu yazısında, alkolü alınca akıllarına Cumhuriyet gelen tatlı su Atatürkçüleri sizi..." diyerek eleştirdiği bu kişilerin de acilen terapi görmesi gerektiğini savundu.

İşte Semercioğlu'nun o yazısı...

Her İstiklal Marşı'nda ayağa kalkılır mı?

Psikiyatri bilimi 75 milyonu aynı anda terapiye sokacak bir uzman hekim yetiştirmedi henüz ama toplum olarak bizim buna ihtiyacımız var.

O uzman hekim 75 milyonumuzu aynı anda yatıracak, "Nedir kardeşim sizin derdiniz?" diye soracak...

Hepimizin çocukluğuna inecek...

Yakın ve uzak tarihimizin bizde yarattığı travmaları ortaya çıkaracak.

İYİ Kİ KALKMADIN ŞAHİN

Bizi uyutup milliyetçilik, Kürtçülük, muhafazakârlık, cinsellik, tutuculuk, özgürlük,
şiddet gibi pek çok konuda 'sapkınlıklarımızı' tespit edecek. Yoksa bizim iyileşmemiz imkansız.

Baksanıza, dünyanın hiçbir yerinde tartışılmayacak konular bizde hayat-memat meselesi oluyor. BKM oyuncusu Şahin Irmak, 29 Ekim'de Nişantaşı Atiye Sokak'ta söylenen İstiklal Marşı'nda ayağa kalkmadığı için linç ediliyor...

Bütün masalar ayağa kalkmış, bir Şahin ve arkadaşları oturmaya devam etmiş. "Nasıl İstiklal Marşı söylenirken ayağa kalkmazsın" deniyor... Hem de Cumhuriyet Bayramı'nda... Bense "Bravo iyi ki kalkmadın Şahin" diyorum.

Bir Cumhuriyet Bayramı törenine gitse, bir salonda kutlamaya katılsa ve orada İstiklal Marşı'nda ayağa kalkmasa tamam... Ama kafelerin olduğu Atiye Sokak'ta arkadaşlarıyla içiyor... O arada alkolü fazla kaçırıp vatan-millet sevgisi aklına gelen bir müşteri ayağa fırlıyor ve İstiklal Marşı'nı kafasına göre okumaya başlıyor.

Dünyanın neresinde olur bu saçmalık?

Milletin de kafası iyi ya, gaza geliyorlar, başlıyorlar hep birlikte İstiklal Marşı'nı okumaya.

Alkolü alınca akıllarına Cumhuriyet gelen tatlı su Atatürkçüleri sizi... Şahin Irmak da "İstiklal Marşı, Cumhuriyet kutlamalarında değil, alkolün dibine vurulan sokakta sarhoşun biri tarafından okunursa tabii ki ayağa kalkmam" diyor.

Şimdi Nişantaşı'nda alkollü kafayla Cumhuriyet'i hatırlayıp İstiklal Marşı okuyanlar vatansever...

Van'a ilk giden sanatçılardan olan, depremzedelerin yanına hemen koşan Şahin Irmak vatan haini ha... 75 milyonu terapiye sokacak psikaytr aranıyor!