Haşim Kılıç Mirzabeyoğlu için kılını kıpırdatmıyor

Haşim Kılıç Mirzabeyoğlu için kılını kıpırdatmıyor

Anayasa Mahkemesi, Twitter'ın erişime engellenmesinin ardından aldığı flaş kararla bu engele direkt müdahale etti. Sonrasında AYM'nin gündeminde olmamasına rağmen siyasi gündemin başlarında yer alan bazı konulara da müdahale edildi. AYM Başkanı Haşim Kılıç, başta hükümet olmak üzere çok sayıda eleştiri okunun hedefi oldu.

MİRZABEYOĞLU İÇİN KILINI KIPIRDATMADI

Herhangi bir terör eylemi tespit edilmemesine rağmen müebbet hapis cezasını çeken 28 Şubat mağduru Salih Mirzabeyoğlu, 16 yıldır tek kişilik hücrede yaşamını sürdürüyor. CHP'nin son zamanlarda art arda götürdüğü kanunları iptal etmesi üzerine Erdoğan'ın, "Cüppenizi çıkarıp siyasete gelin" sözleriyle eleştirdiği Haşim Kılıç'ın, geçmişte yol arkadaşı olan Salih Mirzabeyoğlu için bir girişimde bulunmaması dikkat çekiyor. Özgürlüklerin engellenmesine karşı durduğunu söyleyen Haşim Kılıç, bu konu için henüz bir girişimde bulunacağına dair sinyal vermedi. Kılıç'ın bu kayıtsızlığı ise, "Mirzabeyoğlu'nun twitter kadar değeri yok mu" yorumlarına neden oldu.

Haşim Kılıç Mirzabeyoğlu için kılını kıpırdatmıyor

MİRZABEYOĞLU'YLA AYNI KAREDE

Anayasa Mahkemesi ile hükümet arasında twitter kararıyla başlayan gerginlik büyürken, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, İBDA-C Lideri olduğu iddiasıyla ömür boyu hapse mahkum olan Salih Mirzabeyoğlu'yla fotoğrafları sosyal medyaya hatırlatıldı.