Hindistan'da polis, kaçak göçmenleri tespit edecek
AA

Hindistan yerel basınında çıkan haberlere göre, Uttar Pradeş emniyeti içinde yayımlanan bir genelgede, kaçak göçmenlerin tespiti ve yasal evrakları bulunmayanların sınır dışı edilmeleri isteniyor.

Genelgede, Bangladeşli kaçak göçmenlerin bazı bölgelerde gizli mekanlarda yaşadığı uyarısı yapılarak, konunun devletin "iç güvenliği" açısından önemli olduğu ve ciddiye alınması gerektiği belirtildi.

Hindistan'da polis, kaçak göçmenleri tespit edecek

KAÇAK GÖÇMENLER BELİRLENECEK

Kaçak göçmenlerin hangi tren ve otobüs istasyonlarında ve diğer mekanlarda barındığının tespit edilmesi gerektiği kaydedilen genelgede, bu kişilerden alınacak parmak izlerinin, ilgili emniyet birimine gönderilmesi istendi.

Uttar Pradeş Emniyet Genel Müdürü Om Prakash Singh, genelgede bahsi geçen uygulamanın "rutin" olduğunu ve benzerlerinin, geçmiş yıllarda yapıldığını hatırlatarak konunun, Assam eyaletinde tartışmaya yol açan Ulusal Vatandaş Sicili (NRC) ile bağlantısı olmadığını söyledi.

Hindistan'da sağcı siyasetçiler, Assam eyaletinde tartışmaya yol açan NRC gibi bir listenin ülke genelinde çıkarılması gerektiğini savunuyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)