Hopa'da İHH'nın iftar TIR'ına saldırı

Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) TIR'ı, Artvin'in Hopa ilçesine geldi. Burada iftar organizasyonu için hazırlık yapan TIR personeline marjinal sol gruplar müdahale ederek "İHH TIR'ını Hopa'da istemediklerini" belirtti.

Hopa'da İHH'nın iftar TIR'ına saldırı

6 KİŞİ YARALANDI

Aracın ilçeden ayrılmaması üzerine İHH görevlileri ile sol gruplar arasında kavga çıktı. Çıkan kavgaya çevik kuvvet ekipleri müdahale ederken, polis kontrolünde İHH TIR'ı Hopa'dan çıkarıldı. Çıkan olaylarda aralarında polislerin de olduğu "altı kişinin yaralandığı öğrenildi.

Hopa'da İHH'nın iftar TIR'ına saldırı İZLE

İHH'DAN AÇIKLAMA

Medayada İHH mesubu birisinin hava ateş açtığı yönündeki haberlere İHH'dan cevap geldi. Yapılan açıklamada "çıkan kavgaya çevik kuvvet ekipleri müdahale ederken, kimliği belirsiz bir kişi tarafından havaya 5 el ateş edilmiş, bir haber ajansı bu kişinin İHH ekibinden olduğunu iddia etmiştir. Ancak daha sonra ateş açan kişinin İHH ekibinden olmadığı Kemalpaşa Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hüsnü Yılmaz olduğu ortaya çıkmıştır. İHH TIR'ı gerginliğin daha fazla büyümemesi için ilçeyi terk ederken çıkan olaylarda aralarında polislerin de olduğu altı kişinin yaralandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu vahim olayda saldırıya uğrayan kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyor, Ramazan ayı demeden ihtiyaç sahipleri için düzenlediğimiz iftar organizasyonuna yönelik yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" denildi.

CEMAAT MEDYASI BÖYLE SERVİS ETTİ

Cemaat'in yayın organlarından Bugün gazetesi Hopa'da yaşanan çirkin saldırıyı halk ayaklanması olarak servis etti.

Hopa'da İHH'nın iftar TIR'ına saldırı