Huawei, 5G için dünyanın ilk çekirdek yongasını üretti
ensonhaber.com

Huawei, 24 Ocak'ta Çin'in Pekin kentinde düzenlediği etkinlikte, 5G baz istasyonları için özel olarak tasarlanan dünyanın ilk çekirdek yongasını tanıttı. Önümüzdeki ay gerçekleşecek olan Mobil Dünya Kongresi öncesi bir ön tanıtım yapan şirket, basitleştirilmiş 5G şebekeleri ve tüm dünyada büyük ölçekli 5G şebekesi dağıtımını destekleyecek yenilikçi yongasını duyurmuş oldu.

huawei

Bugüne kadar 30 ticari 5G sözleşmesi imzalayan Huawei, 25 bin 5G baz istasyonunu da dünyanın çeşitli yerlerindeki müşterilerine gönderdi. Huawei'nin uçtan uca 5G yongaları, tüm standartları ve tüm bantları (C band, 3.5G ve 2.6G) destekleyerek, müşterilerin en iyi kablosuz hizmetlere erişmesini sağlıyor.

huawei

HUAWEI SEKTÖRDE LİDER OLMAK İSTİYOR

Huawei Yönetim Kurulu Başkanı Ryan Ding, ''Huawei uzun zamandır temel bilim ve teknolojiye yatırım yapmakta kararlıydı. Büyük ölçekli 5G ticari kullanımı için kilit teknolojilerde ilk atılımları gerçekleştirdik. Huawei şimdi, basitleştirilmiş 5G ağları ve basitleştirilmiş işletme ve bakım (O&M) ile uçtan uca 5G bağlantısı konusunda endüstri lideri yeteneklere sahip ve 5G'nin piyasaya sürülmesine öncülük ediyor.'' açıklamalarında bulundu.

HUAWEİ

5G ENDÜSTRİSİNİN EN İYİSİ

Çok küçük antenlerden ve çok sayıda aktif güç artırıcı bileşenlerden oluşan yeni çip, önceki çiplere göre 2 buçuk kat süper yüksek işlem kapasitesine sahip. En yeni algoritmaları ve ışın bükme teknolojisini kullanan çip, endüstrinin en yüksek standardı olan 64 kanala kadar kontrol sağlayabiliyor.

HUAWEİ

RAKİPLERİNDEN ÇOK DAHA İYİ

Bu yonga ayrıca 200 MHz yüksek spektral bant genişliğini de destekleyerek gelecekteki ağ dağıtımına hazırlık yapıyor. TIANGANG adındaki yeni 5G çipi ayrıca diğer çiplere göre yüzde 50 daha küçük, yüzde 23 daha hafif ve yüzde 21 daha az güç tüketiyor.