Huawei ve Türk Telekom, 5G ile uzaktan erişimi test etti
AA

Türk Telekom ve Huawei, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik tabanlı eğitim içeriklerine 5G'li bulut bağlantısı ile uzaktan erişimi test ettiğini duyurdu

İYİ NİYET SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Türk Teekom ve Huawei GSMA Mobil Dünya Kongresi kapsamında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katıldığı etkinlikte İyi Niyet Sözleşmesi TurkTech 1.0'ı imzaladı.

Huawei ile olan iş birliğini İyi Niyet Sözleşmesi TurkTech 1.0'ı imzalayarak güçlendiren Türk Telekom, 5G destekli hizmetlerini ve ürünlerini geliştirerek, Türkiye'nin dijital dönüşümüne hız kazandırmayı ve en ileri teknolojileri ülkemize sunmayı amaçlıyor.

huawei

Türkiye’nin ilk 5G uygulaması olduğu belirtilen uygulama, Huawei’nin faaliyet gösterdiği ülkelerdeki en iyi 5G bulut dikey sektör uygulamaları arasında gösteriliyor.

Huawei Teknik Servislerden Sorumlu Global Başkanı Mr. Tang Qibing, "Eğitim konusu da Huawei için en önemli gündemlerden bir tanesi. Faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde farklı aktivitelerle, teknoloji ve eğitimin gençlerimize maksimum faydayı sağlayacak şekilde ulaşması için çalışıyoruz. Akademik birimler içindeki teknoloji laboratuvarlarımızda gençlerimizin en ileri teknolojiyle eğitim alması için katkıda bulunuyor, Ar-Ge merkezimizle, Türk mühendislerin geleceğin teknolojisini geliştirmesi için birlikte çalışıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

türk telekom

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, “Türkiye'nin ilk 5G bulut uygulamasını gerçekleştirmiş olmamızın verdiği gurur, uygulamamızın Huawei tarafından 'En İyi 5G Bulut Dikey Sektör Uygulamalarından Biri' olarak gösterilmesi ile ikiye katlandı." diye konuştu.

Kıraç’a göre yeni nesil teknolojiler eğitime büyük katkılar sağlayacak ve bu teknolojilerin aktif kullanımı, Türkiye’ye büyük verimlilik kazandıracak. Test için kullanılan AR/VR içeriği de Türk Telekom’un hızlandırma programı PİLOT mezunlarından Nara EdTech tarafından geliştirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)