Huawei'nin kurucusu, casusluk iddiaları hakkında konuştu
ensonhaber.com

Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei, şirketin aylardır maruz kaldığı casusluk iddiaları hakkında sessizliğini bozdu. Ren Zhengfei, gazetecilere verdiği demeçte, dünyanın en çok satan ikinci telefon üreticisi olan şirketinin, Çin hükümetiyle hiçbir şekilde ortak çalışmadığını ve bilgi toplamadıklarını söyleyerek, casusluk iddialarını reddetti.

huawei

''KULLANICILARA ZARAR VERECEK HİÇBİR ŞEY YAPMADIM.''

Huawei'nin Shenzhen kampüsünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan ünlü milyarder, ülkesini çok sevdiğini, dünyaya ve kullanıcılara zarar verecek hiçbir şey yapmadığını ifade etti. Kişisel ve siyasi inançlarının Huawei ile bir bağlantısı olmadığını vurgulayan Zhengfei, şirketi bağımsız olarak yönettiğini söyledi.

Ren Zhengfei

''TRUMP BÜYÜK BİR BAŞKAN''

Çin ile ABD arasında süren ticaret savaşlarına da değinen Zhengfei, Huawei'nin bu savaşta sadece bir susam tohumu olduğunu ve Donald Trump'ın, iş yanlısı politikaları nedeniyle büyük bir başkan olduğunu ifade etti. ABD'nin ülkelere ve şirketlere iyi davranması gerektiğini belirten Huawei kurucusu, ABD'nin şirketlere iyi davranması sonucunda, şirketlerin de ABD'ye yatırım isteğinin artacağını ifade etti.