Hulusi Akar'dan Yunan Bakan'a 'çatışma' cevabı
ensonhaber.com

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, dün kendi ülkesinde katıldığı bir televizyon programında Türkiye'nin son zamanlarda oldukça agresif bir tutu sergilediğini iddia ederek "Türkiye ile çatışmaya hazırız" ifadelerini kullanmıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, başta sondaj gerilimi ve Ege'de yaşanan olaylar için "Türkiye ile çatışmaya hazırız" diyen Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos'a yanıt verdi.

Hulusi Akar'dan Yunan bakana 'çatışma' cevabı- İZLE

"GEREKTİĞİNDE SİLAHLI KUVVETLERİMİZ HER TÜRLÜ GÖREVİ YAPACAK DURUMDADIR"

Bakan Akar, TSK'nın tüm faaliyetlerinin yanı sıra Türkiye'nin Mavi Vatan'daki ve semalarındaki hak, alaka ve menfaatlerini de korumakla görevli olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Hiçbir şekilde kimseyi tahrik etmeden, kimse kimsenin hakkına tecavüz etmeden barışçıl yöntemleri kullanmak suretiyle bütün sorunları çözelim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hak, alaka ve menfaatlerini korumak ve kollamakta da son derece azimli, kararlıyız ve buna da muktediriz. Bunu da söylemek zorundayım.

Bu hiçbir şekilde kimseye tehdit değil, hiçbir şekilde provokasyon değil. Gerektiğinde bu konuda Silahlı Kuvvetlerimiz kendisine verilecek her türlü görevi yapabilecek durumdadır."

Hulusi Akar'dan Yunan Bakan'a 'çatışma' cevabı

Yunan bakandan küstah sözler: Türkiye'ye müdahale ederiz

Hulusi Akar'dan Yunan Bakan'a 'çatışma' cevabı