Hülya Avşar: Toptan gerdiririm

Hülya Avşar: Toptan gerdiririm

Hürriyet yazarı Ayşe Arman bugünkü yazısında Hülya Avşar'la yapmış olduğu röportajın devamını yayınladı. Kilo verdikten sonra gerek program çekimlerinde, gerekse konserlerinde giymiş olduğu cesur kıyafetlerle adından söz ettiren Avşar Kızı, formunun sırrını Ayşe Arman'a anlattı.

İşte o röportajın ilgili kısmı...

Hülya Avşar: Ne terapiye gidiyorum ne antidepresan kullanıyorum

Annen öyle ya da böyle hep hayatımızdaydı. Renkli bir karakterdi. Onun da insanı şaşırtan ani çıkışları olurdu, bazen seninle didişirdi ama aynı zamanda en büyük destekçindi. Artık yok. Bu nasıl bir boşluk?

- Nasıl cevap vereyim ki? Çok büyük bir boşluk ama tuhaf, insanoğlu her şeye alışıyor. En sevdiğin varlığın gidişine bile. Bu hepimiz için geçerli. Kutsal günlerin hiçbirini atlamam, hep annem için dua okuturum. Her zaman kabristana giderim. Annemin ve babamın mezarı dünyanın en güzel mezarlarından biri. Ben sorumluyum o işlerden, ilgilenirim, aksatmam. Hep elim üzerlerinde. İkisi de 64 yaşında gitti, çok gençtiler. Ama hayat devam ediyor. Zehra'nın varlığı, bana bir takım acılara alışmam gerektiğini öğretiyor.

Terapiye filan mı gidiyorsun sen! Yoksa antidepresan mı kullanıyorsun? Şahane bir yumuşaklık var üzerinde...

- Terapiye gitmiyorum ama sakinim değil mi? Antidepresan da kullanmıyorum, ama gerekirse kullanırım. Karşı değilim. Sadece kendimi iyi hissediyorum. Nedenini bilmiyorum.

Ama yalnızsın. Rahatsız etmiyor mu?

- Şu ana kadar etmedi. Bir de çok yoğun çalışıyorum. Bir seneye neler sıkıştırmışım geçen gün saydım da, sinema filmi, sahne, televizyon programları, reklam, bir sürü iş. Bir de galiba çalıştığım ortamdan memnunum. Acun ve ekibiyle çok eğleniyorum, onlara güveniyorum da.

Eski kocayla doğum günü kutlamışsınız...

- Ama baş başa değildik, hepimizdik. Biz bir şekilde dost kalmayı becerdik. Kaya, benim hayatımda her zaman olacak. Ama dost ve arkadaş olarak. Onu ailem gibi görüyorum. Hiçbir şey bunu değiştiremez. Ve keşke Kaya ile hiç evlenmeseydik, arkadaş olarak devam etseydik.

BOTOKSLA DOLGUYLA UĞRAŞMAM TOPTAN GERDİRİRİM

Estetik mestetik karşı mısın?

- Yok canım, değilim. Ama şimdilik, zayıflamak bana yetiyor.

Botoks motoks...

- Benim kemikli bir yüzüm var, ben onun avantajını yaşıyorum. Ama yaptıranlara karşı değilim. 51, 52'lerde ne olur bilmiyorum, botoksla dolguyla idare eder miyim, yoksa toptan gerdirir miyim, ikinci şık bana daha mantıklı geliyor. Ama tabii şimdilik böyle bir ihtiyaç hissetmiyorum.

Seni tanımayanların ülkesinde yaşasan bunalıma girer misin?

- Ara sıra ziyaret etmekten zevk alıyorum ama sürekli beni tanımayanlar arasında yaşasam, mutlu olacağımı zannetmiyorum.

Profesyonel jüri üyesi olarak neden seni tercih ediyorlar?

- Galiba hesapsız konuştuğum için. Ölçüp biçmiyorum. İçimden gelen çıkıveriyor. Bir de eğlenceli bir kadımım. Gerçi "O Ses"te olmak hiç olmak istedim. Acun resmen bütün yaz başımın etini yedi. Şimdiyse çok mutluyum. Haklıymış, iyi ki onu dinlemişim.

İYİ Kİ İKİNCİ ÇOCUĞU YAPMAMIŞIM

İkinci çocuğu yapmadığın için pişman mısın?

- Yok ya. Kırkların başında istiyordum ama iki çocuklu olsaydım ben bu kadın olamazdım. İyi çocuk yetiştirmenin yolları konusunda ukalalık edip duruyorlar ya, ben sana söyleyeyim, bence iyi çocuk yetiştirmek demek, o çocuğa zaman ayırmak demek. Onun gözlerinin içine bakarak konuşmak demek, onun problemlerini dinlemek demek, ihtiyacı olduğunda yanında olmak demek... Resmen bir eser ortaya çıkarmak demek. Bak itiraf ediyorum, bu tempoyla, ikinci çocuğu yetiştiremezdim, mutlaka ikisinden birinde problem yaşardım. Birini yaptım, yetiştiriyorum, Allah ona ömür, şans versin. Zehra'nın sağlıklı bir ruha sahip olması için çok uğraştım. Ayrıca Zehra'nın bir kardeşi var. O kadar mutluyum ki Kaya ikinci çocuğu yaptı diye anlatamam...