Hürriyet başyazarı istifa etti

Basın Konseyi başkanı ve Hürriyet gazetesi başyazarı Oktay Ekşi'nin, dünkü köşesinde hükümet üyelerine yönelik bir yazı kaleme alması, gündeme bomba gibi düştü. Yazısında, 'Analarını da satarlar' ifadesini kullanan Ekşi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da tepkisini çekti.

Erdoğan konuyla ilgili olarak "Bunların cibiliyeti bu" dedi.. Ekşi, dün kaleme almış olduğu bu yazı ile ilgili olarak, bugünkü köşesinde konunun muhattaplarından özür diledi.

BASIN KONSEYİ DEVAM EDECEK
HES'lerle ilgili köşe yazısında ağır eleştirilerde bulunan ve büyük tepki çeken Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, gazetesindeki görevinden istifa etti. Habertürk Gazetesi'ne konuşan Ekşi, ''Hürriyet Gazetesi'nden istifa ettim. İstifa gerekçelerimi köşemde yarın yayınlanacak son yazımda okurlarla paylaştım'' dedi. Ekşi, Basın Konseyi'ndeki başkanlık görevine ise devam edeceğini söyledi: ''Basın Konseyi başka bir platform. Basın Konseyi başkanı olarak zaman zaman meslektaşlarımı kızdırsam da, okurlara ve mesleğime olan hizmet borcumdan dolayı Basın Konseyi'ndeki görevime devam ediyorum.''

AKP'LİLER PROTESTO ETMİŞTİ
AK Parti Gençlik kollara bugünOktay Ekşi'ye tepki göstermek için Hürriyet binası önünde basın açıklaması yaptı. Oktay Ekşi'yi istifaya çağırdı.

akp_23.jpg

oktay_3.jpg