Hürriyet Eski yayın yönetmenlerinin adresi oldu

Hürriyet Eski yayın yönetmenlerinin adresi oldu

Hürriyet gazetesi önceki hafta bir depremle sarsıldı. Gazetenin genel yayın yönetmeni olan Enis Berberoğlu, Radikal'i batırdıktan sonra Hürriyet'e geçen Eyüp Can'la birlikte gazeteden gönderilmişti.

SEDAT ERGİN DE ESKİ BİR GENEL YAYIN YÖNETMENİ

Şimdi ise Enis Berberoğlu'nun yerine Hürriyet'en genel yayın yönetmeni Sedat Ergin oldu. Ergin, Doğan Grubu bünyesindeki gazetelerde genel yayın yönetmenliği bittikten sonra Hürriyet'te köşe yazarı olan birçok isimden biriydi: Milliyet'tin Genel Yayın Yönetmeniydi..

HÜRRİYET TOPLAMA KAMPINA DÖNDÜ

Sedat Ergin'in Milliyet yayın yönetmenliğinin ardından Hürriyet'e yazar olması, diğer isimleri de hatırlatmıştı. İsmet Berkan, Mehmet Yakup Yılmaz ve Ertuğrul Özkök bunlardan 3'üydü. Tıpkı bu isimler gibi, yıllarca köşe yazarlığı yapıp Hürriyet'te genel yayın yönetmeni olmak için bekleyen isimler de var.. Ahmet Hakan ve Fatih Çekirge de bu gruba dahil..

Hürriyet gazetesi, eski yayın yönetmenlerini yeni köşe yazarı olarak çalıştırarak bu konuda adeta bir toplama kampına dönmüş durumda. Bunun son örneği de Sedat Ergin ve onun ardından atanamayan köşe yazarları kadrosu oldu...

HÜRRİYET'TE YAZAN ESKİ GENEL YAYIN YÖNETMENLERİ

AHMET HAKAN

İslamcı gelenekten gelip mahalle değiştiren ve Hürriyet'te köşe yazarlığı yapan Ahmet Hakan daha önce Kanal 7'nin Genel Yayın Yönetmeniydi. Görevinin bitmesiyle birlikte Hürriyet yazarı olarak karşımıza çıktı.

ERTUĞRUL ÖZKÖK

Yaklaşık 20 yıl Hürriyet'in genel yayın yönetmeni oldu. Ardından görevi Enis Berberoğlu'na bıraktı ve Hürriyet'te köşe yazarı oldu. Berberoğlu'nun gidişiyle gözler Özkök'e çevrilmiş ve yeniden genel yayın yönetmeni olacağı iddiaları konuşulmuştu.

FATİH ÇEKİRGE

Çekirge eskiden Star gazetesinde genel yayın yönetmeniydi. Ardından Hürriyet'te web sitesinin sorumluluğunu üstlendi. Star'daki yayın yönetmenliğinin ardından o da Hürriyet'te köşe yazarlığı yapmaya başladı.

MEHMET YAKUP YILMAZ

Mehmet Yakup Yılmaz da tıpkı diğerleri gibi Doğan grubunun bir gazetesinde genel yayın yönetmenliği yapmıştı: Radikal'de.. Hatta Radikal'i kuran isim de Mehmet Yakup Yılmaz'dan başkası değildi. Yılmaz, buradaki görevinin ardından hürriyet'te köşe yazarı olanlardan..

SEDAT ERGİN

2005 yılında Milliyet'in genel yayın yönetmenliği görevini üstlenen Ergin, 4,5 yıl sürdürdüğü bu görevi 2009'da Tayfun Develioğlu'na bırakmıştı. Sedat Ergin daha sonra Hürriyet'te köşe yazarlığına başlamış ve bugüne kadar köşe yazarı olarak gelmişti. Şimdi ise Hürriyet'in yeni genel yayın yönetmeni oldu.

YALÇIN DOĞAN

Cumhuriyet gazetesinden Ankara temsilcisiyken olaylı bir şekilde ayrılan Doğan, Milliyet gazetesinde bir dönem Genel Yayın Yönetmenliği de yapmıştı. Ancak istenilen başarıyı gösteremediği için görevi bırakmak zorunda kalmıştı.  Şimdi ise Hürriyet'te köşe yazıyor.

YILMAZ ÖZDİL

Son olarak Hürriyet'te sansür gerekçesiyle isyan ederek gazeteden ayrılan Yılmaz Özdil'in Sözcü'ye geçmesi bekleniyor. Yılmaz Özdil, Star gazetesindeyken Fatih Çekirge'nin yardımcısı olarak genel yayın yönetmeni yardımcısı olarak adını künyeye yazdırmıştı. Ardından ise Sabah'ta köşe yazmış ve Hürriyet'e geçmişti. Şimdi ise Sözcü'ye geçmesi bekleniyor..

İSMET BERKAN

İsmet Berkan da genel yayın yönetmenliğinin ardından Hürriyet'te yazar olmuş isimlerden yalnızca biri.. İsmet Berkan, yaklaşık 10 yıl boyunca Radikal'in genel yayın yönetmeni görevini sürdürdü. Ardından görevinden ayrılarak Doğan grubunun bir başka kuruluşu olan Hürriyet'e geçti. Berkan halen Hürriyet'te yazarlık yapıyor..