Hürriyet'in yayın yönetmeni Sedat Ergin oldu

Hürriyet'in yayın yönetmeni Sedat Ergin oldu

Enis Berberoğlu'nun yaklaşık 5 yıl sürdürdükten sonra 8 Ağustos'ta istifa ettiği Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği'ne, gazetenin yazarlarından Sedat Ergin getirildi.

Hürriyet yönetiminin duyurmaya hazırlandığı kararla Genel yayın Yönetmenliği'ne getirilen Sedat Ergin'in Hürriyet'teki ilk görevi Washington Temsilciliği olmuştu.

YILLARCA MİLLİYET'İN YAYIN YÖNETMENLİĞİNİ YAPTI

Daha sonra Hürriyet Ankara Temsilciliği'ne getirilen Ergin, 2005 yılına kadar bu görevi sürdürdü. Ergin, Ekim 2000'de Milliyet Genel Yayın Yönetmenliği'ni üstlenen Mehmet Y. Yılmaz'ın, Hanzade Doğan Boyner ile görüş ayrılığı yaşaması üzerine Nisan 2005'te bıraktığı bu göreve getirildi. Ergin'in Milliyet Genel yayın Yönetmenliği görevinden, yaklaşık 4,5 yıl sonra, 2009 Eylül ayı sonunda alındı. Milliyet gazetesi Doğan grubu bünyesindeyken yapılan bu oprerasyonun ardından tekrar Hürriyet'e dönen Ergin, köşe yazarlığını sürdürdü.

ERTUĞRUL ÖZKÖK ÇİZGİSİNDE

Sedat Ergin, uzun yıllar Milliyet'in genel yayın yönetmenliğini yaparken, Hürriyet'i yöneten Ertuğrul Özkök'ün çizgisinden sapmadı. Yıllarca Ankara gazeteciliğili yapan Ergin'in İstanbul'a geçişi de Milliyet'teki genel yayın yönetmenliği göreviyle olmuştu.

Sedat Ergin Doğan grubundaki her ex yayın yönetmeni gibi Milliyet'ten ayrıldıktan sonra Hürriyet'te köşe yazmaya başladı ve son olarak Hürriyet'te yazarlığa devam ediyordu.