Hüseyin Aygün'den 3 PKK'lı kadın için taziye

Ziyareti, Twitter'daki resmi hesabından duyuran CHP'nin Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, PKK'lı Sakine Cansız'ın kardeşi Metin Cansız'la birlikte çektirdiği fotoğrafı da hesabından paylaştı.

Hüseyin Aygün'den 3 PKK'lı kadın için taziye

KENDİSİNİ KAÇIRAN PKK'LILARA İYİ ÇOCUKLAR DEMİŞTİ

Daha önce Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde PKK'lılar tarafından kaçırılıp yaklaşık 48 saat sonra serbest bırakılan CHP'li vekil Hüseyin Aygün yaşadıklarını anlatırken PKK'lılar için "iyi çocuklar" demişti.

SAKİNE CANSIZ'IN AİLESİNE TAZİYE

CHP tabanı dahil birçok kesimden eleştiri alan Aygün, şimdi de Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadın için taziye ziyaretinde bulundu. Aygün, Twitter hesabından duyurduğu ziyareti için "ailelere başsağlığı diledik; sağda Erdal bey; solda Sakine Cansız'ın kardeşi Metin bey" ifadesini kullandı.

PKK'LILAR İÇİN "POLİTİK AKTİVİST" DEMİŞTİ

Ayrıca Hüseyin Aygün, Paris'teki Kürt Enstitü'sünde öldürülen 3 PKK'lı kadın için de yine Twitter üzerinden tepki çeken açıklamalarda bulunmuştu. Aygün, 3 PKK'lı için "Kürt Politik aktivist" demişti.

İşte Hüseyin Aygün'ün tweetleri;

* Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Erdal Kılıçkaya ve federasyon yöneticileri ile birlikte Ahmet Kaya Kültür Merkezindeyiz; ++

* ailelere başsağlığı diledik; sağda Erdal bey; solda Sakine Cansız'ın kardeşi Metin bey.

* 3 Alevi kökenli Kürt politik aktivisti dün akşam 18:00 sularında Paris'in merkezinde işlek bir caddedeki binanın birinci katında öldürüldü (10 ocak)

* Sakine Cansız ve Eylem Söylemez Dersimliydi; Fidan Doğan ise Elbistanlı; (10 ocak)

* Türkiye'de özellikle yandaş medya içindeki bazı kalemler uzun bir süredir 'PKK içindeki Alevileri' hedef gösteriyordu; (10 ocak)