İbrahim Kalın kimdir

İbrahim Kalın İbrahim Kalın, 1971 yılında İstanbul’da doğdu. Alanya lisesinden ve İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun olan Kalın, Malezya’da İslâm Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. ABD’de George Washington Üniversitesi’nde karşılaştırmalı beşeri bilimler ve felsefe alanında doktorasını yaptı. İslam düşüncesi ve İslam-Batı ilişkileri üzerine çeşitli okullarda (College of the Holy Cross, Georgetown Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi) dersler verdi.

2005-2009 yılları arasında “Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı”nın (SETA) kurucu başkanlığını yaptı. 2009 yılında Başbakan Başdanışmanlığı, 2012 yılında “Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı” yapan Dr. Kalın; 2014 yılında ise “Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü” görevine getirildi.

Felsefe, İslam düşüncesi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda uzmanlaşan Dr. Kalın’ın; İslam felsefesi, İslam-Batı ilişkileri ve Türk dış politikası üzerine yayımlanmış kitap ve makaleleri bulunmaktadır. Kalın’ın “İslam ve Batı” (İstanbul: İSAM Yayınları, ilk baskı 2007) isimli kitabı, 2007 yılında “Türkiye Yazarlar Birliği Fikir Ödülü”nü kazandırdı. Bu kitabı aynı zamanda Yunanca ve Arnavutça’ya da tercüme edildi. Aynı zamanda İbrahim Kalın, “DİA İslam Ansiklopedisi, MacMillan Encyclopedia of Philosophy, Biographical Encyclopedia of Islamic Philosophy, Holy People of the World: A Cross-Cultural Encyclopedia, Encyclopedia of Religion,  Oxford Encyclopedia of the Islamic World ve Oxford Islamic Studies Online” gibi ansiklopedik eserlere katkılarda bulunmuştur.

Aynı zamanda amatör olarak etkileyici sesiyle ezgi ve türküler söyleyip, çalgı aleti çalmaktadır.