15 Temmuz gazisi, o gece üzerindeki formayı Galatasaray'ın müzesine bağışlamak istiyor
AA

Ankara Yenimahalle Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde teknisyen olarak görev yapan 32 yaşındaki 3 çocuk babası gazi Faik Özdemir, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşadıklarını anlattı.

Özdemir, 15 Temmuz akşamı işten çıkıp Yenimahalle'deki evine yorgun geldiğini ve üzerindeki Galatasaray formasıyla erkenden yattığını söyledi.

"TELEVİZYONU AÇTIĞIMIZDA GERÇEĞİ ÖĞRENDİK"

Eşi ve çocuklarıyla saat 23.00 sıralarında askeri uçakların mach üstü geçişiyle uyandığını dile getiren Özdemir, "Sesleri ilk duyduğumuzda önce doğalgaz veya tüp patlaması zannettik. Televizyonu açtığımızda gerçeği öğrendik. O andan itibaren inanılmaz bir sinir ve hırsla dolmuştum. Eşime 'Ben gidiyorum ya bugün onlar beni de öldürür ya da ben onları öldürürüm.' diye evden kendimi dışarı attım." diye konuştu.

15 Temmuz gazisi, o gece üzerindeki formayı Galatasaray'ın müzesine bağışlamak istiyor-Video

"ABDEST ALDIK, ŞEHİT OLMAK NİYETİYLE EVDEN ÇIKTIK"

Özdemir, abdest aldıktan sonra babası Eyyüp Özdemir ve akrabası İlhan Aydın'la "şehit olmak" niyetiyle evden çıktıklarını belirterek, "Meydanlara çıkmak ve gerekirse vatan için can vermek üzere 'Öleceksek adam gibi ölürüz.', 'Ölmek var dönmek yok.' diye sloganlar atıyorduk. Kızılay'a indiğimiz zaman bütün halk bu sloganı söylüyordu. Açıkçası ben bu kadar samimi olarak söylenen sloganı hiç görmedim." dedi.

"SÖZDE BİZİ KORKUTACAKLARDI"

Evden çıkarken babasının TBMM'nin darbeciler tarafından abluka altına alındığını haber vermesi üzerine yolda Kızılay'a gitmekten vazgeçtiklerini kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:

"Babam beni gelip aldığı zaman radyoda 'Meclis abluka altına alındı.' diye bir haber duyduk. Biz de bu gelen haberle TBMM'ye gitme kararı verdik. Tabii biz gittiğimiz zaman hain darbecilerin kontrolündeki tanklar, çoktan ortalığı savaş alanına çevirmişler. Meclis'e gittiğimiz zaman Meclis çevresi sakin durumdaydı ama Genelkurmay Başkanlığı etrafında biriken halka destek verip orada etten duvar örme kararı aldık."

15 Temmuz gazisi, o gece üzerindeki formayı Galatasaray'ın müzesine bağışlamak istiyor

"KURŞUN, KALBİN TAM ÜZERİNDE KALMIŞ"

Faik Özdemir, şunları anlattı:

"O kanlı gece saat 02.30 civarıydı üzerimizden birçok helikopter ve uçak geçiyordu. Alışmıştık adeta. Sözde bizi korkutacaklarını sanmışlardı. 5-10 dakika sonra İçişleri Bakanlığının o taraftan bir helikopter geldi biraz irtifa düşürdü ve bakanlığın hizasından başlayarak üzerimize ateş etmeye başladı. 20 milimetre top mermisinden bahsediyorum, isabet almasak bile yere değdiği zaman şarapnelleri insanları yaralıyordu. Ben de o esnada üzerimde duran şanlı Galatasaray formasının havalandığını ve göğsüme baktığım zaman kalbimin oradan kan aktığını gördüm. Babam o esnada tampon yaptı. 'Ambulans' diye bağıran onlarca insan gibi babam da ambulans diye bağırıyordu. 'Sıyrık galiba' diye ayağa kalktım çünkü durumun vahametini bilmiyordum. Hastanede ilk müdahaleyi yapan doktor, '2 milimetre ile şehadeti kaçırdığımızı' söyledi. Yani kurşun 2 milim daha ileri gitse şehit oluyormuşum. Kalbin tam üzerinde kalmış kurşun. Vücuduma isabet eden kurşunu ameliyatla çıkardı gecenin kahramanı sağlık personellerimiz."

15 Temmuz gazisi, o gece üzerindeki formayı Galatasaray'ın müzesine bağışlamak istiyor

"ŞANLI ÜNİFORMA, GAZİ ÜNİFORMAM OLDU"

Çevresinde koyu Galatasaraylı olarak tanındığını ve küçük yaşlardan itibaren Galatasaray formasını üzerinden çıkarmadığını belirten Özdemir, şunları söyledi:

"Beni tanıyanlar üzerimde devamlı Galatasaray'la alakalı bir şey görebilirler. Candan, fanatik bir Galatasaraylıyım yani. O gece yatmadan önce de Galatasaray forması giymiştim ve meydana o şekilde çıktım. Hatta vurulduktan sonra o formaya makas vurdurmadım, kanlı bir şekilde muhafaza ettim, çerçeveleterek evimin en özel yerine astım. Hani bazı insanlar yaşamlarını kaybetmeden önce tuttukları takımın formasının tabutlarına serilmesini vasiyet ederler ya ben de o hainlerin kanlı darbe gecesinde abdestimi alıp Galatasaray formamla şahadet niyetiyle eşimden ve çocuklarımdan ayrıldım. Bu şanlı forma, gazi üniformam oldu adeta. 15 Temmuz ve Galatasaray anısını birleştirmiş oldum. Özenle vatanım için ilk vurulduğum gün gibi kutsal formamı muhafaza ediyorum."

ERDOĞAN'A YAŞADIKLARINI ANLATTI

Faik Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaşadıklarını gazilik töreninde anlattığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini tebrik ettiğini aktardı.

15 Temmuz gazisi, o gece üzerindeki formayı Galatasaray'ın müzesine bağışlamak istiyor

"FORMAMIN GALATASARAY MÜZESİNDE YER ALMASINI ÇOK İSTERİM"

Galatasaray Spor Kulübü'nün konudan haberdar olmadığını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Özenle sakladığım formamın Galatasaray'ın müzesinde yer almasını çok isterim. Çünkü tarihi bir kupa kadar önem taşıyan ve maneviyatı büyük olan bir forma. Eşi benzeri olmayan ve üzerimde kanımla, vatanımızın halkıyla direniş gecesi olan 15 Temmuz'un en büyük şahitlerinden biri de bu forma. Türk halkı için çok önemli ve büyük hatırayı kulübüm Galatasaray izin verirse kupalarla dolu müzemize bağışlamak isterim. Galatasaray Lisemizin öğrencileri de yıllar önce dönmemek üzere Çanakkale Zaferi için yollara düşmüş ve şehit olmuşlardı bu kutsal vatanımız Türkiye için."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)