3 polisin şehit olduğu kazada sürücü 5 yıl ceza aldı

v

Diyarbakır- Mardin karayolunda geçen ağustos ayında meydana gelen trafik kazasında Muhsin Öner yönetimindeki otomobil, şarkıcı Rojin Ölker ile gazeteci Pelin Batu’yu koruyan polis aracına çarpmış, araçta bulunan polis memurları Ömer Mercimek, Ahmet Yıldırım ve Sıdkı Kara şehit olmuştu. Kazadan sonra tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen sanık Muhsin Öner’in yargılamasına Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Davanın son celsesine taraf avukatları katılırken, esas hakkındaki mütalaasını okuyan savcı, sanık Öner’in 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan cezalandırılmasını istedi.

AVUKATI ÜÇÜNCÜ ARACI SUÇLADI

Esas hakkındaki mütalaaya karşı söz alan şehit polislerin ailelerinin avukatı Hülya Tuba Çandır, sanığın asli kusurlu olduğunu ve bu yönde cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatı Mehmet Şerif Öner ise müvekkilinin kısmi kusurlu olduğunu savunarak, "Asli kusurlu olan olaya karışan üçüncü araçtır. Müvekkilim aslında bu olayın mağdurudur. Kendi mağduriyeti de göz önüne alındığında alt sınırdan ceza tayini gerekir" dedi.

3 polisin şehit olduğu kazada sürücü 5 yıl ceza aldı

SÜRÜCÜ BELGESİ DE 1 YIL ALINDI

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme sanık Muhsin Öner’i 3 polisin şehit olduğu trafik kazasında tali kusurlu olduğu gerekçesiyle 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın sosyal ilişkileri ve yargılama sürecindeki olumlu davranışlarını indirim sebebi sayan mahkeme, sanık Muhsin Öner’in cezasını 5 yıla indirdi. Mahkeme sanığın sürücü belgesinin de bir yıl süreyle geri alınmasına karar verdi.