Kahramanmaraş'ta fabrika yangını
AA

Kahramanmaraş'ta merkeze Dulkadiroğlu ilçesi Kahramanmaraş-Gaziantep karayolundaki bir tekstil fabrikasının pamuk balyalarının bulunduğu 2 büyük depo bölümünde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye kent merkezi ve ilçelerdeki itfaiye ekipleri ile Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (KASKİ) ait tankerler de su ikmali yaptı.

112 Acil Servis ekiplerinin yönlendirildiği yangın bölgesinde trafik güvenliği de sağlandı.

Kahramanmaraş'ta fabrika yangını

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Ekiplerin yoğun gayretleri sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangında dumandan etkilenen olmadı, bazı çalışanların  duygusal anlar yaşadığı görüldü. Depodaki bazı iplikler, tırlarla korunaklı alana sevk edildi.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, fabrikanın bulunduğu bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangına hem itfaiye hem de KASKİ ekiplerinin müdahale ettiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta fabrika yangını- VİDEO

YANGININ BOYUTU GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Günün erken saatlerine kadar 25 itfaiye aracı, 10 su tankeri, 5 arazöz, 5 kamyon, 5 iş makinesi ve yaklaşık 100 görevli ile soğutma çalışmaları yapılan yangında 2 depo küle döndü.

Yangında zarar gören iplik, pamuk ve çeşitli tekstil ürünleri iş makineleri tarafından kaldırılırken fabrika işçileri, zarar görmeyen ürünleri ayrı depolara taşındı.

Yangının gerçekleştiği alandaki hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta fabrika yangını

Kahramanmaraş'ta fabrika yangını

Kahramanmaraş'ta fabrika yangını

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)