7 yaşındaki Aysu, tekerlekli sandalyeye mahkum kaldı
İHA

Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Hoca Mahallesi’nde yaşayan dört çocuklu Caymaz Ailesi'nin çocuklarından biri olan Aysu’ya, anne karnında, beyin omurilik sıvısının beyindeki boşluklarda birikmesi ve kafa içindeki basıncı artırmasıyla ortaya çıkan "hidrosefali" ve fetal omurilik kanalının tamamen kapanmaması nedeniyle "spina bifida" tanısı konuldu.

3 YIL ÖNCE AYAĞA KALKTI

2013 yılında gözlerini dünyaya açan Aysu, 7 yaşına kadar 3 ameliyat geçirdi.

Ailesinin sevgisiyle hayata tutunmaya çalışan Aysu, ailesinin 4 yıl önce bir medikalde yaptırdığı walker ile ayağa kalkıp yürümeye başladı.

7 yaşındaki Aysu, tekerlekli sandalyeye mahkum kaldı ViDEO

YENİDEN TEKERLEKLİ SANDALYEYE MAHKUM KALDI

Bugünlerde ise walkerin küçük gelmesi ve ayaklarına uymaması nedeniyle Aysu, yine ayağa kalkamıyor ve kapıya da çıkamıyor.

Dün 0-14 yaş arasındaki çocuklar için 4 saatlik sokağa çıkma izni, en büyük hayali kapı önünde ayakta durabilmek olan Aysu için hiçbir şey ifade etmedi.

7 yaşındaki Aysu, tekerlekli sandalyeye mahkum kaldı

"BEN NE ZAMAN AYAĞA KALKABİLECEĞİM"

Anne Aynur Caymaz, Aysu’nun tekrar ayağa kalkabilmesi için yeni walker yapılması gerektiğini ve bunun da maliyetinin yaklaşık 7 bin lira olduğunu anlattı.

Kızlarının “Ne zaman walker alacaksınız, ben ne zaman ayağa kalkabileceğim?” sorusuna cevap veremedikleri için çok üzüldüklerini anlatan anne Caymaz, maddi imkansızlıklar nedeniyle walker yaptıramadıklarını söyledi.

Anne Caymaz, hayırsever vatandaşlardan yardım beklediklerini belirtti.

7 yaşındaki Aysu, tekerlekli sandalyeye mahkum kaldı

7 yaşındaki Aysu, tekerlekli sandalyeye mahkum kaldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)