Adalet Sarayı önünde davullu zurnalı eylem

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi bir grup adliye çalışanı, hakim ve savcıların maaşlarında yapılacak artıştan adliye çalışanlarının yararlanamadığı gerekçesiyle Anadolu Adalet Sarayı önünde davullu zurnalı eylem yaptı.

Adalet Sarayı önünde davullu zurnalı eylem

SLOGANLAR ATILDI HALAY ÇEKİLDİ

Adliyenin C blok girişinde toplanan adliye çalışanları, "Hepimiz yargı çalışanıyız. Ücrette adalet istiyoruz" yazılı pankart açtı. Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, daha sonra davul zurna eşliğinde bir süre halay çekti.

Gruptakiler adına basın açıklaması yapan BES İstanbul 3 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Kader Kalkan, yargı personelinin yaklaşık 15 bin hakim ve savcıdan ibaret görüldüğünü ve 54 bin yargı emekçisinin yok sayıldığını ileri sürdü.

DİLEKÇELER GÖNDERİLDİ

Yargının ekip işi olduğunu, yeni düzenleme ile hakim ve savcılar ile diğer yargı emekçileri arasındaki ücret uçurumunun daha da artacağını söyleyen Kalkan, "Hakim ve savcılara yönelik iyileştirme, yargı personelini sadece hakim ve savcılardan ibaret gören bir anlayışın eseridir. Anlaşılan bu ülkede geçim sıkıntısı çekenler, sadece hakimler ve savcılarmış" diye konuştu.

Açıklamanın ardından, adliye çalışanları, hakim ve savcıların özlük haklarına yönelik düzenlemenin kalem personelini de kapsaması talebini içeren dilekçelerini, PTT aracılığıyla Adalet Bakanlığına gönderdi.