Ankara'da otomobil fiyatına güvercin satılıyor
DHA

Ankara'nın Mamak ilçesi Kayaş Mahallesi'nde, her hafta sonu düzenlenen mezatta toplanan güvercin meraklıları, güvercinlerini cinsi ve özelliklerine göre açık artırmada satışa sunuyor.

15 kadar dernekte örgütlenen meraklıların katıldığı mezatta onlarca güvercin; cinsi, özelliği, hareketleri ve görünümlerine göre 50 bin liraya kadar alıcı bulabiliyor.

Satılan güvercinler, daha sonra çeşitli yarışmalarda boy gösteriyor.

"MEZATLARDAKİ ADRENALİN FARKLI BİR ŞEY"

Efsane Güvercin Sevenler Derneği Başkanı İlhami Fidanboy (49), güvercin besleme hobisinin kendisine dedesinden kaldığını söyleyerek, "Kendimi bildim bileli güvercin besliyorum. Mezatlardaki adrenalin farklı bir şey. Bu anlatılmaz illa canlı canlı yaşamanız lazım. Kuş yetiştirmek ciddi bir iştir. Bir kuş tek başına yetişmez illa iyi bir seyisi olacak. Yem terbiyesi ve uçum terbiyesi alacak. Kuşçu kuşu eline aldığı zaman, kuşun kanat yapısından, tüy yapısından ve yumuşaklığından onun oyun kuşu olup olmadığını anlar." dedi.

Otomobil fiyatına güvercin -1

Ankara'da otomobil fiyatına güvercin satılıyor ViDEO

"11 KUŞ SATIP ARABA ALDIM"

Fidanboy, mezatta güvercin fiyatlarının 10 liradan başladığını ve 50 bin liraya kadar alıcı bulduğunu, "Ham olan ve takla atmayan bir kuşun maddi bir değeri olmaz. Sadece damızlık olur, damızlık da köklü soylardan olmalıdır. Benim kendi beyaz kuşlarım var, 35 yıldır aynı kuşları besliyorum. Hatta 19 yaşında kızımla yaşıt bir güvercinim var. 1988 yılında yeni kasa Şahinler çıkmıştı. O zaman 11 tane kuş satıp bir sıfır araba aldım. Bugünün parasıyla en kötü 100 bin lira ederdi. En son elimdeki çok güzel bir kuşu 5 bin 600 dolara sattım. Bu iş hobi işi ama iyi eğitirseniz para da kazanabilirsiniz." diye konuştu.

Otomobil fiyatına güvercin -2

Otomobil fiyatına güvercin -3

Otomobil fiyatına güvercin -4

Otomobil fiyatına güvercin -5

Otomobil fiyatına güvercin -6

Otomobil fiyatına güvercin -7

Otomobil fiyatına güvercin -8

Otomobil fiyatına güvercin -9

Otomobil fiyatına güvercin -10

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)