Aydın'da bir vatandaş tapulu malım dediği yolu kapattı
DHA

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Mehmet Yolmaz isimli bir vatandaş, Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içindeki Zafer Mahallesi Bülent Taşkıran Bulvarı birleşimi içinden geçen yolu, 440 metre kare arsasının içinde yer aldığı gerekçesiyle yola kum dökerek ulaşıma kapattı.

Yılmaz'ın eylemi üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, olay yerine geldi.

Arazi sahibini ikna etmeye çalışan zabıtalar, yolu açması konusunda Yılmaz'ı ikna edemeyince devreye polis ekipleri girdi.

Polis ekiplerine tapuları gösteren Yılmaz, eyleminin yasal olduğunu belirterek, "Ben Belediye'den bu arazi için 18 uygulaması yapılmasını talep ettim. Benim amacım sorun çıkarmak değil. Madem belediye burayı kamulaştırmış, o zaman benim arazimin ölçülerinde bana başka bir yerden arazi göstersin." dedi.

'Tapulu malım' dediği yolu, ulaşıma kapattı -1

YOL KULLANIMA AÇILDI

Araziyi satın alan Mehmet Yılmaz'ın 4 gün önce sosyal medya hesabından, "Allah bize yol almayı da nasip etti. İnşallah yakında yolu kapatmayı da nasip eder." yazılı paylaşım yaptığını açıklayan Nazilli'nin İyi Partili Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Yılmaz'ı art niyetli bulduğunu belirterek, "Sevgili hemşehrimiz, 160 bin kişinin de bildiği üzere yol olduğunu bilerek satın almıştır. Akabinde de böyle bir eyleme kalkışmıştır. Kamunun kullanımına açılmış yolların kapatılması TCK anlamında da bir suçtur." dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerin kazıkları sökmesi ve temizlik çalışmalarının ardından yol yeniden ulaşıma açıldı.

'Tapulu malım' dediği yolu, ulaşıma kapattı -2

'Tapulu malım' dediği yolu, ulaşıma kapattı -4

'Tapulu malım' dediği yolu, ulaşıma kapattı -5

'Tapulu malım' dediği yolu, ulaşıma kapattı -6

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)