Süleyman Soylu: Türkiye'de bu yıl 18 DEAŞ'lı bombacı yakaladık
ensonhaber.com

Twitter'da bir canlı yayına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de engellenen terör saldırılarına dair açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'ndeki saldırıya ilişkin de bilgiler verdi.

"Türkiye'de bu yıl 18 DEAŞ'lı bombacı yakaladık"

Bakan Soylu, "Türkiye'de bu yıl 18 DEAŞ'lı bombacı yakaladık. 2020-2022 yıllarında 81 saldırı girişimi engellendi. Engellenenler arasında 2 yıl önce Anıtkabir'de keşif yapmış bir DEAŞ militanı da var." dedi.

Süleyman Soylu: Türkiye'de bu yıl 18 DEAŞ'lı bombacı yakaladık

"Taksim saldırganının sözde eşinin YPG üniformalı fotoğraflarını ele geçirdik"

Beyoğlu'ndaki hain saldırı hakkında konuşan Bakan Soylu, "Taksim saldırısı sonrası kaçan Bilal Hassan'ın kardeşi yakalandı. Taksim saldırganı teröristin sözde eşi olan Bilal'in YPG üniformalı fotoğrafları da ele geçirildi." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, Bayrampaşa'daki bir terör saldırısının engellendiğini aksi durumda tarihin en büyük patlamalarından birisinin İstanbul'daki bir AVM'de gerçekleşmiş olabileceğini aktardı.

"5 kilogram patlayıcı ele geçirildi"

Harem'de düzenlenmesi planlanan bir terör saldırısının da engellendiğinin bilgisini veren Soylu, "PKK terör örgütünün koordine ettiği İbrahim Zala, Ramazan Aslan ve Yaşar Samur isimli 3 örgüt mensubu 29 Nisan 2021 tarihinde İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı. Sigara paketlerine gizlenmiş, 5 kg ağırlığında telefon düzenekli patlayıcı ele geçirildi. Ve bunu Harem'de patlatacaklardı” dedi.

Süleyman Soylu: Türkiye'de bu yıl 18 DEAŞ'lı bombacı yakaladık