Karaköy saldırganına 2 yıl 9 ay hapis cezası
İHA

İstanbul'un Karaköy ilçesinde, geçtiğimiz aylarda Semahat Yolcu adlı saldırgan, yolda yürüyen başörtülü iki genç kızı önce yumruklamış, ardından da hakaretler yağdırmıştı.

O anların görüntüleri kayıtlara geçerken saldırgan kadın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Emniyette ifadesi alınan saldırgan Semahat Yolcu, 'Halkı kin ve düşmanlığa alanen tahrik etme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

SANIK DURUŞMAYA ÇIKMADI

Başörtülü genç kızlara saldırdığı iddiasıyla yargılanan Semahat Yolcu'nun davası görüldü.

Bugün İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davaya sanık katılmadı.

Müdahiller Feyza Yerlikaya ile Gamze İnce'nin çok sayıda avukatla birlikte hazır bulunduğu duruşmada, müdahil Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını ise avukat Hatice Boz temsil etti.

SANIK AVUKATI BERAAT TALEP ETTİ

Duruşmada, sanık Semahat Yolcu'nun, avukatınca tutukluluğuna yapılan itiraz üzerine celse arasında tahliye edildiği belirtildi.

Söz alan sanık Semahat Yolcu'nun avukatı, müvekkiliyle görüşemediği için savunma hazırlayamadığını belirterek, Yolcu hakkında lehe hükümlerin uygulanmasını ve beraat kararı verilmesini talep etti.

MAĞDUR AVUKATI ÜST SINIRDAN CEZA TALEP ETTİ

Müdahil kadınların avukatlarından Neslihan Evci, sanığın yargılanma süresince herhangi bir pişmanlık göstermediğini belirterek, en üst sınırdan cezalandırılmasına karar verilmesini istedi.

TOPLAM 2 YIL 9 AY CEZA ALDI

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, sanık Semahat Yolcu'nun, iki müdahile karşı "yaralama" suçundan 3 ay 10 gün, zincirleme şekilde "tehdit" suçundan 6 ay 7 gün, "hakaret" suçundan 1 yıl 2 ay 7 gün ve "inanç, düşünce kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan da 10 ay olmak üzere toplam 2 yıl 9 ay 24 gün hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme, sanığa verilen hapis cezası hükmünün açıklanmasını, 5 yıllık denetim şartıyla geri bıraktı.

12 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ

İddianameden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 15 Kasım 2019'da, müştekiler Feyza Yerlikaya ile Gamze İnce, Kemeraltı Caddesi'nde Selanik Pasajı civarında yürüdükleri sırada meydana gelen olayda, sanık Semahat Yolcu'nun, Feyza Yerlikaya'nın başörtüsünü eliyle açmaya çalıştığı, sol omuz kısmına vurduğu belirtilmişti.

Sanığın, müştekilere yönelik hakaret ve küfür ettiği, tehdit içeren beyanlarda bulunduğu ifade edilen iddianamede, müştekilerin müracaatı üzerine soruşturma başlatıldığı kaydedilmişti.

İddianamede, sanık Yolcu'nun ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme'', ''hakaret'', ''tehdit'' ve ''kasten yaralama'' suçlarından 4 yıl 8 aydan 12 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Karaköy saldırganına 2 yıl 9 ay hapis cezası

Karaköy'de başörtülü genç kıza saldırı

Karaköy saldırganına 2 yıl 9 ay hapis cezası

Karaköy saldırganına 2 yıl 9 ay hapis cezası

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)