CHP'den 20 vekil İnce'nin yeni partisini bekliyor
ensonhaber.com

Son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin yeni bir parti kurma hazırlığı içinde olduğu iddiaları yeni bir boyut kazandı.

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan iddialar Ankara kulislerini hareketlendirirken Muharrem İnce'nin sessiz kalması dikkat çekmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında küslük bulunan Muharrem İnce'nin 15 Eylül'de yeni parti kuracağı iddia edilmişti.

"İNCE'NİN YENİ PARTİ KURMASI CHP'YE ZARAR VERİR"

CHP içinde ise bu iddialara karşılık Kılıçdaroğlu'na rapor sunuldu.

CHP Lideri'ne Muharrem İnce konusunda yakınan partililer “CHP içinden yeni bir siyasi parti çıkması CHP'ye zarar verecektir. Muharrem İnce'nin gönlünü almalısınız." şeklinde nasihatlarda bulundu.

CHP'Lİ 20 VEKİL YENİ PARTİYİ BEKLİYOR

Muharrem İnce'ye ilişkin yen parti iddiları son olarak CHP'ye yakınlığı ile bilinen Can Ataklı'dan geldi.

CHP içerisinde ayrılacak vekillerin olup olmadığına ilişkin de bilgi veren Ataklı, 20'ye yakın vekilin yeni partiye geçeceğini kaydetti.

Ataklı'nın yeni parti iddialarına ilişkin açıklamaları şu şekilde;
"Muharrem İnce'nin partisi hafta içinde kuruluyormuş. 45 Kurucu isim varmış. 20'nin üzerinde, yani grup kuracak kadar da milletvekili yeni partiye geçecekmiş. Bu arada İnce neden konuşmaz onu da anlamak mümkün değil."

CHP'den 20 vekil İnce'nin yeni partisini bekliyor

NE REDDETTİ NE KABUL ETTİ

Yeni parti iddiaları ortaya atıldığı andan itibaren açıklama yapmayan İnce, sessizliğini Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla bozdu.

İnce yaptığı açıklamada, "Bu süreçte bir gazeteye, haber ajansına konuşmadım, açıklama yapmadım. Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım. Herkese iyi bayramlar." ifadelerine yer verdi.