Erdoğan, YKS neden ertelenmedi sorusunu yanıtladı
AA & Ensonhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde öğrencilerle video konferans yöntemiyle buluştu.

Gündemde, koronavirüs salgını nedeniyle YKS'nin neden ertelenmediği sorusu vardı.

YKS NEDEN ERTELENMEDİ SORUSU

Erdoğan, bir öğrencinin "Sınav tarihimiz önce temmuz ayının sonuna ertelendi. Sonra geriye çekilerek eski tarihimizden bir hafta sonraya alındı. Sınav tarihimizin önce ileriye, sonra tekrar geriye alınmasının sebebi neydi?

Bizler salgından dolayı YKS tarihinin ertelenmesini istedik. Bizler mi duruma endişe içinde bakıyoruz?" sorularını yöneltti.

"YENİ TARİH, BELİRSİZLİĞE KARŞI TESPİT EDİLDİ"

Soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tür sınavların tarihinin aylar öncesinden ilan edildiğini belirterek, YKS ile ilgili yeni tarihin belirsizliğe karşı bir tedbir olarak tespit edildiğini söyledi. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili öğrenciler, sevgili gençler bu tür sınavların tarihi aylar öncesinden ilan edilir. YKS'nin tarihi de aynı şekilde çok önceden kamuoyuna açıklanmıştır. Koronavirüs salgını ülkemizdeki her şey gibi sınav takvimlerini maalesef etkiledi. ÖSYM tedbir amacıyla yeni bir sınav tarihi belirledi. Dünyanın ve ülkemizin önündeki belirsizlikler sebebiyle her alanda olduğu gibi sınav tarihlerinde de bu tarz tedbirli davranışlar kaçınılmazdır.

Erdoğan, YKS neden ertelenmedi sorusunu yanıtladı VİDEO


Erdoğan, YKS neden ertelenmedi sorusunu yanıtladı

Yeni tarih belirsizliğe karşı bir tedbir olarak tespit edilmiştir. Türkiye salgınla mücadelede en başarılı ülkeler arasında yer aldı. 11 Mayıs tarihinden itibaren normalleşme takvimini açıklamaya başladık. Bu çerçevede sınav tarihleri konusunda hassas bir çalışma yürüttük. Milli Eğitim Bakanlığımız ve YÖK'te yapılan hazırlıklarda pedagoglar, öğrenciler, velilerle yoğun istişareler gerçekleştirildi.

"1 AY DAHA SINAV STRESİ YAŞANMASININ ÖNÜNE GEÇİLDİ"

Bunun üzerine sınav tarihi ilk açıklanan tarihe en yakın zaman olan 27-28 Haziran olarak belirlendi. Böylece yıllardır zaten ilk tarihe göre hazırlık yapan öğrencilerimizin gereksiz yere yaklaşık 1 ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçildi. Sınavdan sorumlu olunacak konuların azaltılması, sınav süresinin uzatılması gibi gençlerimize pek çok avantaj sağladık. Baraj puanlarını düşürerek daha çok gencimizin girebilmesini temin ettik.

"SORULARA VE HEDEFLERİNİZE ODAKLANIN" ÇAĞRISI

Gençlerimizin geleceğinin böylesine turizm gibi basit tercihine kurban edilmesinin düşünülmesi sağlıksız düşüncedir. Gençlerimize sınavda başarılar diliyor, her birinin gözlerinden öpüyorum. Sınavın sağlıklı ve huzurlu şekilde geçmesi için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Gençlerimizden önündeki sorulara ve hedeflerine odaklanmalarını istiyorum."