Doğu’nun yaz tatili merkezi: Hazar Gölü
DHA

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kavurucu sıcaklardan bunalanlar, Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki Hazar Gölü'ne akın etti.

22 kilometre uzunluğa ve 6 kilometre genişliğe sahip göl, denizden uzak olmaları nedeniyle başta Diyarbakır olmak üzere çevre illerden Malatya, Bingöl ve Tunceli'deki tatilcilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Yüzmenin dışında piknik alanlarının da bulunduğu gölde, bazı vatandaşlar ağaçların gölgesinde mangal keyfi yaparak zamanlarını geçiriyor.

Doğu’nun yaz tatili merkezi: Hazar Gölü

“DOLULUK ORANIMIZ YÜKSEK”

İşletme sahibi İbrahim Bahçeci, “Doluluk oranımız yüksek. 1 Haziran'da sezonu açtık. Hafta sonları yoğunluk oluyor. Artık pandemi sürecinin esnemesiyle sahiller dolup taşıyor. Genellikle Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Batman, Kayseri, Sivas ve hatta Akdeniz'den bile gelen müşterilerimiz var. Şu anda 4- 5 bin kişiye yakın ziyaretçimiz var. Bu sayının ilerleyen gün ve haftalarda 10 bin kişiye kadar ulaşmasını temenni ediyorum.” dedi.

Doğu’nun yaz tatili merkezi: Hazar Gölü

‘DOĞU’NUN KUŞADASI’

Tatil için Diyarbakır’dan gelen Fatma Şahinli, “Şu zamanda otellere gerekmedikçe gitmedik. Hazar Gölü'ne gelmeyi tercih ettik. Buranın temiz, düzenli olması ve buna çok dikkat etmeleri nedeniyle burayı tercih ettik. Burası Doğu'nun Kuşadası, Antalya'nın, Kemer'in yerleri gibi gayet güzel, serin ve hoş.” diye konuştu.

Bir haftadır gölde tatil yaptığı aktaran Ferhat Taşkıran da, “Bir haftadır buradayız. Bugün son günümüz. Burası bayağı iyi, hizmet ve çalışanların muamelesi olarak çok iyi.” ifadelerini kullandı.

Doğu’nun yaz tatili merkezi: Hazar Gölü

Doğu’nun yaz tatili merkezi: Hazar Gölü

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)