Eczanelerde ücretsiz maske dağıtımı başladı
İHA

Koronavirüs salgınına karşı tedbirler alınmaya devam ediyor.

Bu tedbirler kapsamında Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği uygulama ile 20-65 yaş arası vatandaşlara, ücretsiz maske dağıtılması kararlaştırılmıştı.

Ücretsiz maske dağıtımı, bugün öğlen saatlerinde başladı.

TELEFONA KOD GELİNCE ECZANEYE GİDİN

Yapılan düzenlemeye göre; 20-65 yaş arasındaki vatandaşların cep telefonuna Sağlık Bakanlığı tarafından kod gönderilecek.

Kimlikleriyle birlikte eczaneye gidecek vatandaşlar, bu kodları verip 5 adet ücretsiz maskesini alacak. Eczanelerde yığılmaların olmaması için böyle bir düzenlemenin yapıldığı öğrenildi.

Eczanelerde ücretsiz maske dağıtımı başladı

TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, "İstanbul'da 1-2 gün içerisinde, Ankara yine 1-2 gün içerisinde, 11 büyük il 3-4 günlük süreç içerisinde, tüm Türkiye ise bir hafta, belki de 10 günlük bir süreç içerisinde bu maskelerin tamamına erişebilir noktaya gelir." dedi.

5 GÜNLÜK MASKE DAĞITIMI YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı'nın vatandaşlara "5 günlük maskeniz eczaneden size verilecektir." şeklinde mesaj atacağını belirten Çolak, günlük bir maske kullanmak koşuluyla maskelerin şimdilik haftalık olarak geleceğini ifade etti.

Çolak ayrıca, daha sonra bu miktarın çoğalacağını ve sayının artacağını aktardı.

Eczanelerde ücretsiz maske dağıtımı başladı VİDEO

E-DEVLET'TEN ÜZERİNDEN DE ALINABİLİR

Maskelerin e-Devlet üzerinden alınmasının da mümkün olduğunu dile getiren Çolak, eczanelerin koronavirüsün bulaşma ihtimali bakımından risk altında olduğunu söyledi. Türk Eczacılar Birliği Başkanı, Sağlık Bakanlığı'nın çalışanların iş yerlerine, iş yeri sahipleriyle görüşerek maske ulaştıracağını bildirdi.

Eczanelerde ücretsiz maske dağıtımı başladı

Eczanelerde ücretsiz maske dağıtımı başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)