Ekmeleddin İhsanoğlu icralık oldu

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çatı aday olarak çıkarılan fakat büyük bir hezimet yaşayan Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim kampanyasından kalan bir borcun icrasıyla karşı karşıya kaldı.

FOTOĞRAF ÇEKİM PARASI

Sabah'ın haberine göre; halka tanıtım için CHP'ye siyasi danışmanlık yapan bir firmayla görüşen Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim kampanyasının planlanmasını istedi ve ilk iş olarak fotoğrafları çekildi. Fotoğrafları çeken şirket, 26 bin 800 lira fatura gönderdi. Ancak firmalar arasında yapılan ödemelere rağmen Ekmeleddin İhsanoğlu hiçbir ödeme yapmadı.

Ekmeleddin İhsanoğlu icralık oldu

BORÇ CHP'NİN DEDİ

Bunun üzerine şirket, İhsanoğlu hakkında İstanbul İcra Müdürlüğü nezdinde icra takibi başlattı. Ekmeleddin İhsanoğlu ise borcun CHP'ye ait olduğunu belirterek icrayı durdurdu.

SON SÖZÜ YARGITAY SÖYLEYECEK

Yaşananlardan sonra İstanbul Fikri Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde itirazın iptali davası açıldı. Mahkeme, şirketle İhsanoğlu arasında yapılan bir sözleşme bulunamadığını, CHP ile yapılamış bir siyasi danışmanlık sözleşmesinin İhsanoğlu'nu borç altına sokmayacağı tespitini yaparak davayı reddetti. Reklam şirketi kararı temyiz etti. Son kararı Yargıtay verecek.