Elazığlı adamın aracını dolandırıcı satışa çıkardı
İHA

Elazığ'da ikamet eden 1 çocuk babası Yunus Ataş, kullandığı aracını 178 bin TL karşılığında satmak için bir sitede ilana koydu.

Ataş’ı arayan bir kişi kendi aracının farklı bir sitede 135 bin TL karşılığında satışı sunulduğunu öğrendi. Bu durum karşısında şok olan Ataş, siteye girerek farklı bir kişinin aracının fotoğraflarını kopyalayarak sahtekarlık yaptığını gördü.

Elazığlı adamın aracını dolandırıcı satışa çıkardı

DOLANDIRICILIĞA İZİN VERMEDİ

Durumu anlayan Ataş, üzerindeki şoku atarak hemen savcılığa gidip suç duyurusunda bulundu. Savcılığa giden Ataş, ayrıca aynı şahsın başka birinin aracını kullanarak bir kişi de dolandırdığını öğrenip, vatandaşları tür dolandırıcılara karşı uyardı.

Elazığlı adamın aracını dolandırıcı satışa çıkardı

İLANI KOYAN KİŞİ İLE İRTİBATA GEÇTİ

Kendi aracını ilana koyarak satışa sunduğunu ancak başka birilerinin de farklı bir ilan sitesinden kendi aracını satışa koyduğunu öğrendiğini belirten araç sahibi Yunus Ataş, “2 gün önce biri beni arayarak aracımı almak istediğini ve bilgilerini benden istedi bende kendisine aracımın plakasının açık olduğunu ve herhangi bir sıkıntısının olmadığını belirttim. Daha sonra araç hakkında çok detaylı bilgi isteyince aracım üzerinden farklı işler yapacağını düşündüğüm için vermedim. Benim yayınladığım siteden araç bilgilerini alarak farklı bir sitede ilana koymuş." dedi.

Elazığlı adamın aracını dolandırıcı satışa çıkardı

ACİL YAZISINI DA KOYDU

Kendisiyle mesajlaşan kişiden şüphelenip fotoğrafını aldığını aktaran Ataş, "Yetkililerden bu konuyla alakalı olmalarını rica ediyorum. Buna kısa zamanda müdahale edilmezse bayağı bir insanın canı yanacakmış gibi görünüyor. Ben aracımı 178 bin TL’ye satışa koydum karşı tarafta 135 bin TL isteyerek, acil yazmış. Belli ki insanları dolandırmak için yapıyor. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkat etmelerini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)