Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'e tutuklama kararı
İHA

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, 31 Ocak tarihinde Gökçeada Belediyesine yolsuzluk ve rüşvet operasyonu düzenlendi.,

Gökçeada Belediye Başkanı'da gözaltına alınmıştı

Gözaltına alınan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D., eski İYİ Parti Gökçeada İlçe Başkanı H.E., kamu çalışanı E.B. ile müteahhitler R.G. ve B.B. emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Ünal Çetin tutuklandı

Savcılıktaki sorgularının ardından Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve diğer 5 şüpheli tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Yolsuzluk ve rüşvet suçlaması

İmar uygulamalarında usulsüz ruhsat verdikleri ve müteahhitlerden rüşvet aldıkları iddia edilen İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve İmar Müdürü S.D. ile rüşvete aracılık ettiği öne sürülen H.E. tutuklandı.

E.B., R.G. ve B.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"Tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmıştır"

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise, Ünal Çetin hakkında "rüşvet almak" suçundan Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma nedeniyle Çanakkale 1. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla tutuklama kararı verildiği anımsatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

" Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın derdest olması nedeniyle adı geçen Anayasanın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'nci maddelerine istinaden Bakanlığımızın 3 Şubat 2023 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmıştır.

Ayrıca yürütülen soruşturma kapsamında Gökçeada Belediyesinde Fen İşleri Müdürü olarak görev yapan ve tutuklanan Mimar S.D. de Gökçeada Kaymakamlığımızca görevden uzaklaştırılmıştır."

Akşener çok güveniyordu

Ünal Çetin, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in en çok güvendiği isimlerin başında geliyordu. Akşener, geçen yaz Ünal Çetin'in oğlunun düğününde nikah şahidi olmuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)