Guinness adayı dev çömlek hazır

Guinness adayı dev çömlek hazır

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali anısına yapılan ve üzerinde 50 yıl içerisinde ödül alan en iyi erkek ve kadın oyuncuların isimlerinin yer aldığı 5 ton ağırlığındaki küp tamamlandı.

GUİNNESS ADAYI DEV ÇÖMLEK

GÜNEY KORE'DEKİ ÇÖMLEKTEN 3 METRE YÜKSEK

Dünyanın en büyük çömleği olma yolunda ilerleyen ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanan dev çömlek 3 ay süren çalışmanın ardından tamamlandı. Antalya'nın Serik ilçesinde bir çömlek atölyesinde tamamlanan çömlek üzerine, yarım asır süresince Yeşilçam'da oynayan ve Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödül alan sanatçıların isimleri yer aldı. Son hali 5,40 santimetre yüksekliğinde ve 7 metre çapında olan küp, Guinness Rekorlar Kitabı'nda dünyanın en büyük çömleği unvanını taşıyan Güney Kore'deki çömlekten 3,10 santimetre daha büyük.

"EN BÜYÜK HAYALİMDİ"

Çömleği yapan 35 yıllık çömlek ustası Ahmet Taşhomcu küpü yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek küpün özel bir kilden hazırlandığını söyledi. Küp üzerine ödül alan sinema sanatçılarını da tek tek işlediğini belirten Taşhomcu şöyle konuştu:

SİNEMA SANATÇILARININ İSİMLERİ VAR

"Bu proje AKSAV'ın 50'nci yıl etkinlikleri dolayısıyla hazırlandı. Küpün üzerinde Yeşilçam sinemasında oynamış ve ödül almış sinema sanatçılarının isimleri yer alıyor. 3 ay önce başladım yapmaya. Bugün küpü tamamladık. Boyu 5,40 santimetre çevre çapı 7 metre oldu. Bu meslek benim için dünyanın en iyi mesleği. Dünyanın en büyük çömleğini yapmak hedefimdi. Bunu başardım" dedi.

"ÜST KISIMLARINDA ZORLANDIM"

Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuru yaptıklarını da belirten Taşhomcu, Guinness hakemlerinin gelip küpü incelemelerini beklediğini de belirtti. Günlük iki saat çalışmayla küpü tamamlayan Taşhomcu küpün yapımında zorlandığı yerin kırılma tehlikesinden dolayı üst kısımlar olduğunu belirterek,"Her gün iki saatimi harcayarak tamamladım. Yukarı kısımlarda biraz daha zorlandım. Bunun birde fırınlama aşaması var. Tek parça bir fırın hazırlayacağım ve 7 gün boyunca pişirilecek" dedi. Tamamlanan küp dünyanın en büyük küpü unvanını Guinness hakemlerinin incelemesinin ardından verileceği bildirildi.