Gümüşhane'de türkü dinletilen çileklere yoğun talep
İHA

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin güneşli gün sayısının en fazla olduğu il olan Gümüşhane'de, temiz su kaynakları ve kirlenmemiş toprakların etkisiyle meyve ve sebzelerin tadı ile aroması daha da lezzetli oluyor.

Bu da üretimi artırıyor. Şu sıralar en çok çilek yetiştiricileri şehrin suyundan toprağından faydalanıyor.

DEVLET DESTEKLİ KURDU

Devletten hem özel idare hem de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü aracılığıyla destek alan Nihat Aydın, köyündeki 4 dönüm arazide sera ve açık alanda çilek üretiyor.

Bu çilekler çok farklı -8

SAĞLIĞI EL VERDİĞİNCE ÇİLEK YETİŞTİRECEK

Denizden 1.432 metre yükseklikteki serasının topraklarını orman ve dağlardan getiren Aydın, hayvan gübresi de kullanıyor. Haftanın 7 gününü çilek bahçesinde geçiren ve sağlığı el verdiğince bu işi yapmayı düşündüğünü söyleyen Aydın'ın, çilekleri yok satıyor.

Bu çilekler çok farklı -6

ÇİLEĞİN LEZZETİ TÜRKÜLERDE GİZLİ

Çilek tarlasında gezereken elinden radyosunu indrimediğini belirten Aydın, "Kemençe parçaları, türküler ve ağır havaları çok dinlerim. Arkadaşlarım bana çileğin lezzetinin sebebini sorduğunda bende onlara müzik dinlettiğim için olduğunu söylüyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu çilekler çok farklı -4

ÜRÜN YETİŞTİREMİYOR

Ürün göndermekte zorlanarak yetiştiremediğini kaydeden Aydın, “Şu anda Gümüşhane, Torul ve Trabzon’a ürün veriyorum. İlk yaptığım yıl tanıtım yapmadığım için yalnızca Trabzon’a ürün gönderdim. Şimdi Gümüşhane’ye de ürün veriyorum ama hiçbirine yetişemiyorum.” diye konuştu.

Gümüşhane'de türkü dinletilen çileklere yoğun talep - VİDEO

ÇİLEĞİ DERTLİ TÜRKÜLER GÜZELLEŞTİRİYOR

İkisu-Şiran karayoluna çok yakın noktadaki çilek tarlasına gelen Samet Çelik ise “Buranın çileğinin iyi olduğunu duyunca geldik. Tadı, aroması ve kokusu çok farklı ve çok güzel. Sebebini sorduğumuzda çileklere özellikle dertli türküler dinlettiğini söyledi. Bu tadın da buradan geldiğini düşünüyoruz. Herkesi buraya vitamin deposu çileklerin tadına bakmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bu çilekler çok farklı -1

Bu çilekler çok farklı -3

Bu çilekler çok farklı -5

Bu çilekler çok farklı -7

Bu çilekler çok farklı -9

Bu çilekler çok farklı -10

Bu çilekler çok farklı -11

Bu çilekler çok farklı -12

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)