Halk Otobüsleri Odası Başkanı: Kontak açamayacağız
İHA

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerle İstanbul’da sosyal hareketlilik, en aza indirilmeye çalışıldı..

Evde kal çağrılarıyla sosyal hayatta ve trafikte gözle görülür oranda azalmalar yaşandı. Birçok iş kolunun olumsuz etkilendiği bu süreçten özel halk otobüsleri de etkilendi.

"DAYANMA GÜCÜMÜZ KALMADI"

Virüsle mücadele kapsamında seferlerine devam ettiklerini söyleyen İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnafı ve İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, yardım edilmediği takdirde dayanma güçlerinin kalmadığını ve mazot alamayacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda 3 bin tane halk otobüsü var. Çalışıyoruz ama çalışırken zarar ediyoruz. Salgının başlamasıyla beraber ilk günden beri tüm seferlerimizi yapıyoruz. Tüm kapasitemizle çalışıyoruz. Fakat çalışırken de ciddi şekilde zarar ediyoruz. Yani her aracın şu anda 20-25 bin lira mazot gideri var. Personel gideri var, parça gideri, araç gideri var, esnafın kendi borçları var. ÖTV’siz yakıt en büyük talebimiz bunu mutlaka almamız lazım, almazsak dönecek durumumuz yok."

Halk Otobüsleri Odası Başkanı: Kontak açamayacağız

"KONTAK AÇAMAYACAĞIZ"

"Biz bütün büyükşehirlerin, olmazsa olmazlarıyız, kamunun yükünü çekiyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Ovacık, “Dayanma gücümüz sıfır. Bunun bir an önce yapılması lazım. Mazot alamayacağız, mazot alamayınca da kontak açamayacağız. Mutlaka bir iyileştirme yapılması lazım. Her sektöre olduğu gibi bize de yardımcı olmalarını bekliyoruz." diye konuştu.

Halk Otobüsleri Odası Başkanı: Kontak açamayacağız

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)