Hatay'da cinayet şüphelisi olayın yıl dönümünde serbest
DHA

Hatay'ıın Samandağ ilçesinde Gökhan Çobancı, 9 Temmuz 2019'da yol verme meselesi yüzünden C.C. ile tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine C.C. tarafından darbedilmesi sonucu ağır yaralanan Çobancı, ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Hayata 24 gün tutunabilen Çobancı, 2 Ağustos'ta yaşamını yitirdi.

EŞİ OLAYDAN SONRA İNTİHAR ETMİŞTİ

Eşinin cinayet şüphelisi C.C.'nin hak ettiği cezayı alması için vatandaşlarla birlikte protestolara katılan Yağmur Çobancı ise 18 Kasım günü evlerinde intihar etti. 3 çocukları olan Çobancı çifti, yan yana toprağa verildi.

Gökhan Çobancı'nın darbedilerek öldürülmesine ilişkin başlatılan yargı sürecinde Hatay 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan cinayet şüphelisi C.C., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR"


Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan Çobancı'nın avukatı Turgay Abacı, "Hukuki süreç devam ettiği için çok fazla yorum yapmak doğru değildir. Dosya kapsamındaki yargılama devam etmektedir.

Tutuklu sanık C.C. hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol kararı ile tahliye kararı verilmiştir. Bu karara karşı itiraz hakkımızı kullanacağız.

Dosya kapsamında İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor beklenmektedir. Rapor geldikten sonra dosyada hüküm verilecektir. Dosya kapsamında toplum vicdanını rahatlatacak hakkaniyetli bir hüküm verileceğine inanıyoruz." ifadelerinde bulundu.

Çobancı'nın cinayet şüphelisi, suçun yıl dönümünde serbest bırakıldı -1

Çobancı'nın cinayet şüphelisi, suçun yıl dönümünde serbest bırakıldı -2

Hatay'da cinayet şüphelisi olayın yıl dönümünde serbest

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)