Haydar Baş'a 2 yıl 6 ay hapis
AA

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş ile ilgili açılan dava, bugün sonuçlandı.

2 YIL 6 AY HAPİS CEZASI ALDI

Baş'ın, 'nitelikli yağmaya azmettirme' suçundan beraatine karar verilse de 'açığa atılan imzanın kötüye kullanılmasına azmettirme' suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis hapis cezasına çarptırıldı.

Haydar Baş'a 2 yıl 6 ay hapis

NE OLMUŞTU

Başkasına ait mal varlığını zorla üzerine geçirdiği iddiasıyla aralarında Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş'ın da bulunduğu 14 sanık yargılanıyordu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Niyazi Erarslan, Mustafa Eraslan ve Meral Eraslan "müşteki", Haydar Baş'ın da arasında bulunduğu 14 kişi "sanık" olarak yer almıştı.

İddianamede, şüpheli Haydar Baş'ın "cebir ve şiddet kullanarak birden fazla kişiyle birlikte nitelikle yağmaya azmettirme" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar, "açığa imzanın kötüye kullanılmasına azmettirme" suçundan ise 2,5 yıldan 8 yıl 9 aya kadar olmak üzere, toplam 12,5 yıldan 23 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

İddianamede, diğer sanıkların da "yağma" ve "zincirleme şekilde açığa imzanın kötüye kullanılması" suçlarından cezalandırılmaları talep edilmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)