İsmail Ok, istifa kararı aldığı süreci anlattı
ensonhaber.com

Şubat ayında İyi Parti'nin kurucu üyelerinden İsmail Ok, partiye olan inancını kaybettiğini söyleyerek, Meral Akşener'e karşı istifasını veren vekiller kervanına katılmıştı.

İsmail Ok, dün gece  CNNTÜRK ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın konuğu oldu. Burada istifa etme sürecini anlatan Ok, partiden neden ayrıldığını tek tek açıkladı.

İsmail Ok, istifa kararı aldığı süreci anlattı

"AKŞENER'E HDP İTTİFAKINI SORDUM"

Meral Akşener ile arasında geçen diyalog sonrasında partide daha fazla kalamayacağını belirten Ok, Akşener'in ülkücüler hakkında söylediği sözleri aktardı. Ayrıca, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bir toplantı sırasında HDP ile ittifak yapılmasından duyduğu rahatsızlığı belirttiğini aktaran Ok, şu ifadeleri kullandı:

"Akşener'e şu soruyu sordum. Biz CHP ile ittifakız. Ama CHP'nin de görülüyor ki HDP ile bir iş birliği var. Dolayısıyla ben bundan rahatsızlık duyuyorum, bunu kabul edemem ve bunu devam ettiremem dedim.

İsmail Ok, istifa kararı aldığı süreci anlattı İZLE


"ÜLKÜCÜLER HİÇBİR ŞEY ÜRETMİYOR DEDİ"

Sayın Akşener de bunun üzerine '1- Hala yerel yönetim şeyini aşamamışsınız' dedi.  '2- Ülkücüler belediyelerden iş istemiyorum demiyor ama' dedi. Ve bu söz benimle mezara gidecekti fakat söylüyorum; 'Ülkücüler hiçbir şey üretmiyor' dedi."