İZBAN'da grev başladı
AA

İzmir'in Çiğli ilçesindeki İZBAN Genel Müdürlüğü önünde toplanan çalışanlar, gece vardiyasında çalışan iş arkadaşlarının mesailerinin bitmesiyle "Bu iş yerinde grev vardır" yazılı pankart hazırladı.

Polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı grevde, çalışanlar, İZBAN'ın Halkapınar ve Alsancak duraklarına da aynı pankartlardan astı.

İZBAN'da grev başladı

Çalışanlar daha sonra pankartın önünde fotoğraf çektirdi.

Demiryolu İşçileri Sendikası (Demiryol-İş) İzmir Şubesi, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) kapsamında İZBAN'dan yüzde 19,43'lük zam talebinde bulunmuş, ancak talep kabul edilmemiş ve çalışanlar grev yapacaklarını duyurmuştu.

İZBAN'da grev başladı

İZBAN YÖNETİMİ: İZMİR HALKINI MAĞDUR ETTİLER

İZBAN yönetimi ise, yarın başlamak üzere grev kararı alan Demiryolu İşçileri Sendikası (Demiryol-İş) İzmir şubesinin, İzmir halkını ve çalışanları mağdur ettiğini ileri sürdü.

YOLCULAR GERİ DÖNDÜ

Öte yandan, İHA'nın haberine göre, alınan grev kararından habersiz olan pek çok yolcu, sabahın ilk ışıklarında İZBAN istasyonlarının yolunu tuttu. Öğrenciler ve çalışanlar okul ve iş yerlerine yetişmeye çalışırken, grev kararının bildirilmesi üzerine şaşkınlık yaşadı. Vatandaşlar, grevden habersiz olduklarını ifade ederek alternatif araçlarla okul ve iş yerlerine gitmek zorunda kalacaklarını söyledi. Bazı vatandaşlar ise 10.00'a kadar yarım saat arayla gerçekleşecek Çiğli-Havalimanı seferini beklemek üzere turnikelerden giriş yaptı.

İZBAN'da grev başladı

EK SEFER KONULDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşların grevden olumsuz etkilenmemesi için de ESHOT, İZULAŞ ve İZDENİZ’de sefer sayılarını artırıp yeni hatlar oluşturduklarını, hizmet verecek tüm yeni otobüs hatlarının sabah 06.00’dan itibaren sefere başlayacağını açıkladı. Tramvay Karşıyaka'da 7.5 dakika, Konak'ta 5 dakikalık aralıklarla sefer yapacak. Metro ise 3 dakikalık aralıkla seferlerini düzenleyecek.

İZBAN'da grev başladı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)